Metropolitan Washington Airports Authority permite îmbarcarea prin intermediul unui sistem de gestionare a identității biometrice care folosește tehnologia de recunoaștere a feței, nemaifiind necesar un permis de îmbarcare tipărit sau un pașaport.

Pe aeroporturile din Washington D.C., precum și pe alte câteva aeroporturi din S.U.A., pasagerii își pot folosi acum imaginea feței ca permis de îmbarcare și pașaport datorită veriScan, un sistem biometric de gestionare a identității care folosește tehnologia de recunoaștere facială. În 2018, U.S. Customs and Border Protection (CBP) a cerut sprijinul Metropolitan Washington Airports Authority (MWAA) pentru a implementa verificarea biometrică a pasagerilor care părăsesc Statele Unite ale Americii cu zboruri comerciale.

De atunci, însă, MWAA, care operează atât Aeroportul Internațional Ronald Reagan, cât și Aeroportul Internațional Washington Dulles, a început să construiască cazuri de utilizare a sistemului de recunoaștere biometrică veriScan pentru alte aplicații, inclusiv oferind platforma altor aeroporturi din țară.

Citiți articolul integral pe CIO.com