AMD anunța colaborarea cu MStar, Novatek şi Realtek, cu scopul de a construi până la sfârșitul anului unităţi de scalare, dotate cu tehnologie  DisplayPort™ Adaptive-Sync și  Project FreeSync.

“Încă de la începuturile graficii accelerate, pasionatii de jocuri au visat la un gameplay fluent, fara artefacte vizuale” explica Matt Skynner, vice-președinte și manager general, Graphics Business Unit, AMD. “Proiectul AMD FreeSync are ca scop realizarea acestei viziuni, folosind o abordare deschisă, standardizată și fără licență, ce va încuraja prețuri mai mici şi o adoptare pe scară mai largă.”

În cadrul acestui parteneriat, Mstar, Novatek și Realtek vor dezvolta fiecare o serie de unităţi de scalare dotate cu tehnologia DisplayPort Adaptive-Sync, ce vor fi disponibile pe noua serie de monitoare din 1Q15. Monitoarele echipate cu astfel de dispozitive vor permite plăcilor grafice AMD Radeon să sincronizeze rata de refresh a display-ului și al GPU-ului, prin intermediul FreeSync, pentru a oferi gamerilor o experiența de joc fără întrerupere,  cu latență scăzută.

De asemenea, cele trei companii vor oferi furnizorilor de monitoare acces la un set complet de caracteristici ce nu se găsesc în alte tehnologii dinamice de refresh. Exemplele includ: scalare de imagine, OSD (on-screen display), intrări HDMI®/DVI și DisplayPort™ High Bit Rate Audio.

In final, unitaţile de scalare oferite de Mstar, Novatek și Realtek  vor înarma producatorii de monitoare cu receivere DisplayPort puternice, pentru panouri FHD și QHD de până la 144Hz, sau panouri UHD de până la 60Hz.