Microsoft a anunțat, acum aproximativ un an, încetarea suportului pentru SQL Server 2005 începând cu data de 12 aprilie 2016. În contextul orientării spre Web a aplicațiilor și a unui nivel de performanță tot mai ridicat solicitat de acestea, trecerea la SQL Server 2014 a devenit o cerință sine qua non pentru adaptarea la condițiile actuale.

Mediul de afaceri și infrastructura IT s-au schimbat radical în cei aproximativ 10 ani de la lansarea versiunii SQL Server 2005. Bazele de date sunt fundamentul unei palete variate de aplicații (ERP, CRM, gestiune stocuri, aplicații de e-commerce etc.), iar performanțele scăzute sau indisponibilitatea serverului de baze de date afectează dramatic funcționalitățile aplicațiilor.

Suport pentru baze de date în cloud

SQL Server a fost conceput ca o platformă pentru un Cloud hibrid, înglobând unele caracteristici noi și foarte interesante. Un server on-premise SQL Server poate avea baze de date care sunt stocate pe Windows Azure Storage. Acest lucru înseamnă că puteți muta stocarea în cloud păstrând în același timp procesarea tranzacțiilor pe serverul local.

Mai mult, puteți activa funcțiile de criptare pentru a asigura confidențialitatea totală a datelor păstrate în cloud.

Această arhitectură de cloud hibrid este foarte utilă pe partea de backup și restaurare pentru datele păstrate în cloud. Procesul de backup este prin natura sa costisitor și consumator de timp pentru administratorul bazei de date, iar prin utilizarea Windows Azure atât backupul, cât și restaurarea datelor este sensibil simplificată.

Performanță îmbunătățită

Toate aplicațiile pentru afaceri au ca suport o bază de date, iar problemele de performanță a bazelor de date trag în jos performanțele aplicațiilor de afaceri (e.g. ERP, CRM). SQL Server 2014 vine cu o serie de îmbunătățiri tehnologice la nivel de hardware, care îmbunătățesc semnificativ performanțele serverului. Versiunea 2014 suportă memoria SSD, care oferă o viteză de transfer mult mai bună în comparație cu tradiționalul hard disc. De asemenea, procesarea in memory a fost îmbunătățită în ultima versiune.

SQL Server 2014 include un motor de procesare In-Memory OLTP (nume de cod Hekaton). Hekaton este complet integrat în SQL Server și folosește ca standard limbajul T-SQL. Spre deosebire de alte produse de pe piață, Hekaton nu este un sistem separat, aceasta făcând parte din SQL Server Database Engine. Hekaton vă permite să folosiți atât tabele salvate pe hard disk / SSD, cât și tabele salvate în memorie.

 

Top 5 facilități SQL Server 2014

• Îmbunătățirea performanței procesării în memorie cu până la 30 de ori și realizarea de interogări de 100 de ori mai rapide decât în cazul bazelor de date relaționale stocate pe hard disk.

• Noua tehnologie de criptare ajută la protejarea datelor dvs.

• Facilități avansate OLTP.

• Posibilități de vizualizare a datelor pe dispozitive mobile cu aplicații native pentru Windows, iOS și Android.

• Backup-uri mai rapid în mediul hibrid, disponibilitate ridicată și scenarii de recuperare în caz de dezastru folosind Microsoft Azure.