Microsoft România organizează pe 4 și 5 noiembrie, la Palatul Parlamentului, cea de-a treia ediție a evenimentului de business și tehnologie Microsoft Summit. Cu peste 1.200 de participanți anul trecut, ediția prezentă se va axa pe două teme centrale: inovația și transformarea ca motoare de creștere în afaceri. Și-au confirmat deja participarea ca vorbitori Don Grantham, President, Microsoft CEE, Oldřich Příklenk, CEO al KPC-Group, s.r.o., firmă ce reprezintă Gartner în România, Cehia și Slovacia și John Stockdale, Senior Partner Stockdale & Associates.

Structura evenimentului urmează tiparul edițiilor precedente, cu sesiuni plenare în deschiderea fiecărei zile, dar și cu numeroase sesiuni susținute de specialiști cu diferite arii de expertiză. Microsoft Summit se adresează atât comunităților tehnice, cât și oamenilor de business. Audiența de anul trecut a reunit un mix echilibrat de oameni de business, specialiști IT și dezvoltatori de software.

Kostas Loukas, General Manager Microsoft Romania a spus: „Microsoft Summit este poate cea mai bună reprezentare a filozofiei noastre de business: asigurăm o platformă care reunește aproape toate segmentele industriei din care facem parte și împreună ne adresăm întregului ecosistem economic și fiecăruia dintre oameni, în mod individual. Anul acesta dorim să axăm discuțiile pe oportunitățile de creștere business-ului, iar studiile demonstrează ca tehnologia este unul din motoarele principale ale creșterii economice, o provocare majoră nu numai pentru România anului 2015, dar și pentru întreaga lume.”

Despre vorbitori:

Don Grantham este Președinte Microsoft al regiunii Europa Centrală și de Est, din această funcție supervizând operațiunile Microsoft din 10 subsidiare, care înglobează 33 de țări. Având o vastă experientă în domeniul IT&C în poziții de top în companii precum HP, Sun Microsystems sau IBM, Don Grantham va prezenta trendurile din regiunea din care face parte și România; în același timp, va prezenta viziunea și ambițiile Microsoft în această regiune, cu un focus special pe România.

Oldřich Příklenk, CEO al KPC-Group, s.r.o., firmă ce reprezintă Gartner în România, Cehia și Slovacia, va prezenta în discursul său tendințele din industria IT&C și impactul acestora asupra organizațiilor. Acesta ne-a declarat: „Există trei probleme constante care împiedică organizațiile IT să valorifice oportunitățile revoluției digitale. În primul rând, leadership-ul digital presupune modificarea abordării, trecând de la modelul actual, în care întreținem și ne dezvoltăm sistemele existente, la un model care pornește din exterior către interior, prin evaluarea opțiunilor pe care evoluția digitală le oferă. În al doilea rând, managementul valorii trebuie să facă tranziția de la ceea ce este ușor măsurabil (e.g. costul de IT) la ceea ce aduce cu adevărat valoare. În al treilea rând, trebuie să își modifice stilul de management, renunțând la centrarea pe control în favoarea viziunii și inspirației. Aceste probleme nu sunt noi, dar beneficiile ce rezultă din rezolvarea lor, precum și pericolele ignorării lor, cresc exponențial.”

John Stockdale, Senior Partner ‘Stockdale & Associates’, va vorbi audienței de business despre managementul schimbării; în calitate de consultant, Stockdale a lucrat cu firme precum Coca Cola, Kraft Foods, ING (NN), Japan Tobacco, Pfizer, GlaxoSmithKline, etc. Acesta spune: „Studiile au demonstrat că deși cei mai mulți oameni își doresc sincer să se adapteze la schimbare, să știe cum să facă față provocărilor și cum să obțină în mod constant rezultate bune… puțini sunt cei care chiar fac ceva pentru asta. Cel mai mare obstacol care îi ține pe loc nu are de-a face cu abilitățile lor sau cu experiența. Totul este legat de fapt de modul în care gândim!”

Agenda parțială și mai multe detalii despre vorbitori sunt disponibile pe www.mssummit.ro.

Orange România este partenerul platinum al Microsoft Summit de anul acesta. Printre partenerii confirmați deja se mai numără: NOD, LikeIT, Cisco și Lenovo.

Biletele pot fi achizitionate direct de pe website-ul evenimentului. Cei care își achiziționează bilete până pe 4 octombrie beneficiază de o reducere de 20%. De asemenea, se acordă reduceri pentru achiziționarea pachetelor de grup.

Agenda evenimentului urmează să fie completată și comunicată în săptămânile ce urmează.