Protecţia datelor în cloud reprezintă un punct important pe agenda europeană. Recent, Uniunea Europeană a declarat că serviciul cloud asigurat de Microsoft respectă standardele înalte ale politicii europene de securitate. În acest sens, declaraţia lui Brad Smith, General Counselor and Executive Vice President of Legal and Corporate Affairs al Microsoft asigură consumatorii Microsoft de securitatea serviciilor oferite de companie, “Clienţii noştri pot utiliza serviciile Microsoft pentru a transfera date prin cloud din Europa în restul lumii”.

Beneficiile clienţilor se înregistrează la mai multe niveluri. În primul rând, dacă Uniunea Europeană va suspenda Safe Harbor Agreement cu SUA, aşa cum a cerut recent Parlamentul European, clienţii Microsoft nu ar trebui să-şi facă griji cu privire la întreruperea sau reducerea utilizării serviciilor cloud la nivel global. În al doilea rând, chiar dacă Safe Harbor Agreement rămâne valabil, acesta acoperă numai transferurile peste Atlantic, dar serviciul oferit de Microsoft asigură transferul global. Nu în utimul rând, Microsoft îşi va continua munca pentru a asigura un serviciu sigur, care să respecte cerinţele pieţei.

 

Sursa: http://blogs.technet.com/b/microsoft_blog/archive/2014/04/10/privacy-authorities-across-europe-approve-microsoft-s-cloud-commitments.aspx