Microsoft lansează la Microsoft Summit 2013 o nouă generație de produse și servicii ce răspund priorităților curente ale departamentelor IT, cu care organizațiile pot valorifica în mod accelerat beneficiile oferite de cloud. Aceste oferte vin în completarea Office 365, Dynamics CRM Online și a altor servicii comerciale din portofoliul companiei și sunt parte a strategiei de cloud pentru enterprise a Microsoft.

Introducere: Cloud OS

La nivel conceptual, Cloud OS se referă la ceea ce se poate realiza cu ajutorul unui sistem de operare tradițional – management de aplicații și de hardware – doar că în termenii și la scara la care ne referim prin cloud computing.

Fundația Cloud OS este asigurată de Windows Server și Windows Azure, în completarea cărora Microsoft oferă un set de produse și servicii precum SQL Server, System Center, Windows Intune și Visual Studio. Împreună, aceste tehnologii oferă o platformă consistentă pentru infrastructură, aplicații și date, în centrul de date al clienților, în centrele de date ale furnizorilor de servicii și în cloud-ul public al Microsoft. Mai multe informații despre Cloud OS pot fi obținute de aici.

O nouă generație de soluții cloud ca răspuns la cerințele de transformare ale întreprinderilor din România

Soluțiile pentru întreprinderi lansate la Microsoft Summit 2013 se bazează pe versiuni noi ale produselor și serviciilor ce alcătuiesc Cloud OS și răspund nevoilor de transformare ale companiilor printr-o serie de avantaje precum:

–          modernizarea centrelor de date și crearea de infrastructuri de cloud hibrid;

–          modernizarea aplicațiilor de business, cu posibilitatea găzduirii acestora în orice tip de cloud;

–          înțelegerea profundă a datelor și a tendințelor de piață prin corelarea datelor structurate cu cele nestructurate;

–          cu noile soluții, departamentele IT se vor concentra pe nevoile de business ale angajaților companiilor, pe asigurarea unei experiențe uniforme pe toate device-urile și pe capabilitățile de colaborare în organizație de oriunde și oricând.

Marius Filipaș, Server & Tools Business Group Lead, Microsoft România: „Cu Cloud OS și noile produse și servicii pe care le facem disponibile în România – Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2, Windows Azure, Windows Intune, SQL Server 2014 și Visual Studio 2013 – răspundem tendințelor din piața locală privind modernizarea centrelor de date și extinderea lor în cloud, dezvoltarea de aplicații moderne, creșterea mobilității angajaților și cerințelor pentru soluții de business intelligence bazate pe volumul mare de conținut digital produs de companii.

În legătură cu adoptarea în România a acestor tendințe, „în ultimele 6 luni putem observa o creștere de 4% în ceea ce privește host-urile virtualizate de servere noi, coroborate cu o creștere de 41% a business-ului de Windows Server pentru aceeași perioadă, față de anul trecut. O creștere spectaculoasă se înregistrează în rândul partenerilor ce comercializează soluții bazate pe Windows Azure, al căror număr a crescut cu 275% față de aceeași perioadă a anului trecut”, declară Marius Filipaș.

Cloud OS și noi scenarii de implementare, în premieră la Microsoft Summit

Noile soluții vor fi lansate de Microsoft la Microsoft Summit, în zilele de 6 și 7 noiembrie 2013. Antreprenorii, managerii de companii, dezvoltatorii și profesioniștii din domeniul IT vor putea evalua oportunitățile aduse de noile versiuni sau update-urile semnificative ale Windows Server, System Center, Visual Studio, Windows Azure, Windows Intune, SQL Server, în cadrul unor analize realizate de experți ai industriei și reprezentanți ai Microsoft România.

Agenda evenimentului și informații despre speakeri sunt disponibile pe site-ul evenimentului.

Mai multe informații despre Cloud OS

Infrastructuri hibride și aplicații moderne

Una dintre cele mai apreciate soluții de business de la Microsoft, Windows Server deține, în acest moment, aproximativ 75% din cota de piață pentru sisteme de servere x86. Pentru a-i ajuta pe clienți să dezvolte o infrastructură IT care oferă servicii și aplicații continue în cloud, Microsoft le pune la dispoziție, începând cu luna octombrie, Windows Server 2012 R2 și System Center 2012 R2. Folosite împreună, aceste noi produse le permit companiilor să creeze centre de date folosind Hyper-V pentru virtualizare la scară largă; stocare de înaltă performanță cu costuri semnificativ mai mici; servicii de rețea virtualizate; și noi soluții hibride pentru asigurarea continuității afacerii. Noul Windows Azure Pack rulează pe Windows Server și System Center și le permite întreprinderilor și furnizorilor de servicii să ofere infrastructură și platforme în regim self-service din centrele lor de date.

Bazându-se pe aceste platforme hibrid de cloud, clienții pot utiliza Visual Studio 2013 și noul .NET 4.5.1, disponibile, de asemenea, începând cu luna octombrie, pentru a crea aplicații moderne pentru dispozitive și servicii. Cum dezvoltarea de software este tot mai mult utilizată în organizații, noua soluție de Modern Lifecyle Management inclusă în Visual Studio 2013 ajută echipele de dezvoltare, managerii IT și analiștii de business să dezvolte și să livreze mai rapid aplicații.

Accelerarea adoptării soluțiilor de cloud în enterprise

Pornind de la faptul că majoritatea întreprinderilor au o abordare hibridă față de cloud, Microsoft oferă atât soluții tehnologice, cât și comerciale care să îi ajute pe clienți să valorifice investițiile în soluții software on-premises pe măsură ce adoptă soluții bazate pe cloud. Începând cu 1 noiembrie, Microsoft oferă clienților cu acorduri Enterprise Agreement posibilitatea de a beneficia de prețuri reduse pentru Windows Azure, indiferent de angajamentul inițial, fără a penaliza pentru suprautilizare și prin flexibilitatea oferită de plățile anuale.

Platforma de date și analize

Ca parte a viziunii de democratizare a accesului la informații relevante din volumele mari de date digitale, Microsoft lansează un al doilea preview al SQL Server 2014. Noua versiune tehnologii in-memory fără costuri suplimentare, oferindu-le clienților de 10 până la 30 de ori mai multe îmbunătățiri de performanță fără necesitatea rescrierii aplicațiilor sau a unui hardware nou. SQL Server 2014 funcționează, de asemenea, cu Windows Azure pentru a le oferi clienților backup integrat în cloud și recuperare de date.

Pentru analiza volumelor mari de date, Microsoft lansează serviciul Windows Azure HDInsight, un serviciu bazat pe Apache Hadoop care funcționează cu SQL Server și cu instrumente de tip business intelligence utilizate la scară largă, cum sunt Microsoft Excel și Power BI pentru Office 365. Cu Power BI, datele publice și private pot fi combinate în cloud pentru vizualizări bogate și analize rapide.

Suport pentru utilizatori și dispozitive în cloud

Proliferarea aplicațiilor, datelor și device-urilor utilizatorilor conduce multe organizații spre scenarii BYOD (Bring Your Own Device). Noua versiune a Windows Intune poate fi combinată cu System Center Configuration Manager pentru a ajuta departamentele de IT să le ofere angajaților mobili acces la aplicații și date în condiții îmbunătățite de securitate, indiferent de device. Acest mediu unificat de administrare pentru PC-uri și dispozitive mobile completează noile capabilități de acces și protecție a informațiilor din Windows Server 2012 R2.

În plus, cu Windows Server 2012 R2, Microsoft lansează Microsoft Remote Desktop App, disponibil pentru descărcare în magazinele de aplicații la sfârșitul acestei luni, cu scopul de a oferi un acces facil la PC-uri și desktop-uri virtuale de pe o varietate de dispozitive și platforme.