Allview, cel mai important producător autohton din industria IT&C, lansează astăzi noul său vârf de gamă. Acesta aduce în premieră: design unibody, procesor Quad Core de 1,5 GHz, 2 GB memorie RAM, 32 GB memorie Flash, display japonez JDI  Full HD, camere foto de 13, respectiv 5 MP. X1 Soul este primul smartphone Allview dotat  cu funcţia Air Gesture, care permite interacţiunea utilizatorilor cu telefonul fără să-l atingă. Noul device are un ecran de 5 inchi protejat de Gorilla Glass 3, o grosime de numai 7,9 mm şi rulează sistemul de operare Android 4.2. Jelly Bean.

„Lansăm astăzi noul vârf de gamă, un telefon ultraperformant, cu dotări de top. Cu X1 Soul satisfacem cele mai pretentioase gusturi în materie de tehnologie si design, oferind utilizatorilor un device ingenios, inovativ şi inteligent, care îi va inspira. Acesta este primul single SIM din portofoliul nostru” , a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Telefonul dispune de 2 camere foto, cea principala model OV12830 de 13 MP şi cea secundară model OV 5648, de 5 MP. Pe lângă funcţiile standard precum filmare Full HD, fotografiere panoramică şi smile detection, camera device-ului dispune de o serie de funcşii inteligente precum: picture clear, fotografiere hands free, continuous shooting (99 de fotografii în 21 de secunde), 12 efecte beauty şi best picture. Partea frontală a telefonului este prevazută cu o cameră secundară de 5MP, care facilitează convorbirile video şi realizarea de autoportrete.

„X1 Soul este cheia de boltă a gamei Allview, fiind realizat cu tehnologii de top precum: LTPS, Full Lamination, White Magic şi CABC în cazul display-ului JDI Full HD sau tehnologia BSI pentru camerele Omnivision de 13, respectiv 5 MP,” a declarat Alin Niscov, Sales Manager Allview.

Designul unibody este rezultatul îmbinării perfecte între precizia computerelor şi îndemânarea specialiştilor din domeniu, prin utilizarea tehnologiei CNC.

Datorită tehnologiilor display-ului JDI, aplicaţiei inteligente de economizor baterie şi nu în ultimul rând, a bateriei SDI, creşte performanţa energetică cu până la 30%.

Interacţiunea cu device-ul este spectaculoasă în orice moment al utilizării aplicaţiilor inovatoare controlate prin gesturi şi voce.

Amplificatorul audio Yamaha şi sistemul DTS garantează calitatea sunetului, iar căştile cu un design inovator incluse în pachet asigură o înaltă fidelitate sonoră.

Noul smartphone este compatibil cu tehnologia Miracast care permite transferul imaginii şi al sunetului de pe device pe orice televizor cu port HDMI prin intermediul adaptorului wireles display Smart2View.

X1 Soul  poate fi achiziţionat din magazinele partenere la preţul de 1599 lei.

La evenimentul de lansare din 31 octombrie a fost prezent fotograful Simion Buia de la Academia de Fotografie, care a realizat o mini-expoziţie de fotografii realizate cu X1 Soul.