În iulie 2017, Microsoft împreună cu Adobe și partenerii lor din industrie, au anunțat că Adobe Flash Player nu va mai fi acceptat după decembrie 2020. Decizia de a pune capăt asistenței pentru Flash Player a fost luată de Adobe din cauza utilizării reduse a tehnologiei și disponibilitatea unor opțiuni mai bune și mai sigure, cum ar fi HTML5, WebGL și WebAssembly.

În conformitate cu acest plan, Microsoft încetează suportul pentru Adobe Flash Player pe Microsoft Edge (atât pentru noul Microsoft Edge, cât și pentru Microsoft Edge Legacy) și Internet Explorer 11 la sfârșitul anului 2020.

Opțiuni pentru continuarea asistenței pentru clienții de tip enterprise

Pentru organizațiile care doresc asistență pe perioada renunțării la Adobe Flash Player sau care au nevoie de asistență în continuare pentru aplicațiile de afaceri de care pot depinde și după 2020, Adobe oferă câteva opțiuni de asistență. Mai multe detalii sunt disponibile pe postarea de pe blogul Adobe.

Pentru a ajuta acești clienți, Microsoft Edge va permite Adobe Flash Player să se încarce ca plugin prin caracteristica modului Internet Explorer. În mod inerent, Internet Explorer 11 va permite, de asemenea, acest lucru. Odată ce ați făcut trecerea de la Microsoft cu Adobe Flash Player, acesta va fi tratat ca orice alt plug-in third-party și nu va primi asistență pentru clienți de la Microsoft.

Microsoft pune capăt serviciului de asistență din decembrie 2020

În noul Microsoft Edge, Adobe Flash Player va fi eliminat până în ianuarie 2021. Programul modificărilor este disponibil aici.

După decembrie 2020, nu veți mai primi „Security Update for Adobe Flash Player” de la Microsoft, care se aplică pentru Microsoft Edge Legacy și Internet Explorer 11. Începând din ianuarie 2021, Adobe Flash Player va fi dezactivat în mod implicit și toate versiunile mai vechi de KB4561600 lansate în iunie 2020 vor fi blocate. Resursele descărcabile legate de Adobe Flash Player care sunt găzduite pe site-urile web Microsoft nu vor mai fi disponibile.

O actualizare intitulată „Update for Removal of Adobe Flash Player” va fi disponibilă prin intermediul Microsoft Update Catalog, Windows Update și WSUS care elimină definitiv Adobe Flash Player ca o componentă a dispozitivelor cu sistem de operare Windows. Dacă doriți să eliminați Adobe Flash Player de pe sisteme înainte de sfârșitul perioadei de suport, acesta va fi disponibil pentru descărcare în Microsoft Update Catalog în toamna anului 2020. Actualizarea va fi făcută opțională pe Windows Update și WSUS la începutul anului 2021 și va fi recomandat câteva luni mai târziu. Trebuie remarcat faptul că această actualizare va fi permanentă și nu poate fi dezinstalată.

În vara anului 2021, toate API-urile, politicile de grup și interfețele utilizator care guvernează în mod specific comportamentul Adobe Flash Player vor fi eliminate din Microsoft Edge (vechi) și Internet Explorer 11 prin intermediul celui mai recent „Cumulative Update” de pe platformele Windows 10 și prin Cumulative Update for Internet Explorer 11” sau „Monthly Rollup” pe Windows 8.1, Windows Server 2012 și Windows Embedded 8 Standard. De asemenea, „Update for Removal of Adobe Flash Player” va fi inclusă ca parte a „Cumulative Update” și „Monthly Rollup” din acest moment. Clienții care lucrează cu Adobe pentru asistență continuă nu ar trebui să fie afectat de aceste modificări.

Microsoft va continua să furnizeze actualizări de securitate la Adobe Flash Player și să mențină compatibilitatea sistemului de operare și a browserului până la sfârșitul anului 2020. Pe măsură ce migrați de la Adobe Flash Player, Microsoft vă încurajează să continuați să actualizați sistemele cu cele mai recente actualizări de securitate, atâta timp cât produsul este încă în perioada de suport.

Sursa: Microsoft