Microsoft Envision Forum 2019 a fost deschis de Violeta Luca, General Manager, Microsoft România, care a vorbit despre potențialul de digitalizare în România, apreciind că ‘’din punct de vedere disponibilitate, readiness, adopție suntem într-o zonă de dezvoltare accelerată foarte bună. Vedem din ce in ce mai mult potențial de a fructifica avantajele tehnologiei. Practic, am depășit momentul în care mai mulți executivi spuneau ‘’nu e cazul’’, ‘’nu acum’’. 9 din 10 executivi consideră că transformarea digitală este cea care îi va ajuta să își dezvolte businessul; 5 din 10 oameni văd mai degrabă aspectele pozitive ale inteligenței artificiale și ale încorporării capabilităților de AI în procesele de afaceri, independent de industrie”.
Un studiu făcut recent de Microsoft România împreună cu IDC, pe un eșantion reprezentativ de companii din țară, arată că 81% dintre oameni spun că este important să obțină o îmbunătățire a eficiențelor în cadrul companiei și în subsetul de întrebări este o indicație clară către nevoia de automatizare care proiectează o îmbunătățire a productivității cu 81%.
‘’Cred că avem o bogăție în ceea ce privește cunoștințele și numărul de oameni pregătiți și simt nevoia să transmit tuturor să iasă din zona de ‘’nu avem’’, ‘’nu putem’’, ‘’suntem prea mici și prea în spate’’ și să ne concentrăm pe ce putem face și cum putem aborda piețe mai multe, cum putem exporta valoare din România. Cum spuneam, cred sincer că suntem într-un moment foarte bun în ceea ce privește dezvoltarea de soluții și produse, scalate ulterior pe industrii și avem potențial să dublăm – poate chiar să triplăm – soluțiile dezvoltate în România și care ulterior să fie preluate la nivel global.’’, a mai spus Violeta Luca.
Philippe Rogge, Președintele Microsoft CEE, a explicat modul în care AI redefinește transformarea digitală, pentru ca organizațiile să beneficieze de întreg potențialul pe care tehnologia îl oferă. În contextul în care tehnologia transformă fundamental felul în care organizațiile se dezvoltă și își consolidează strategiile de business, 76% dintre executivii din România consideră că AI schimbă modul în care se vor desfășura afacerile în următorii cinci ani. De asemenea, majoritatea companiilor care au avut o evoluție pozitivă simt o nevoie accelerată de a implementa strategii bazate pe AI pentru a-și spori dezvoltarea afacerilor, conform CEO Survey, realizat de PwC în 2019 și menționat de președintele Microsoft CEE la Microsoft Envision Forum.
Dr. Raymond Campbell, Fondator și CEO al Phulukisa Health Solution, care a revoluționat accesul la servicii medicale în Africa de Sud printr-o soluție mobilă de diagnosticare, conectată la platforma Microsoft Cloud, oferă drept exemplu această soluție de succes pentru a arăta puterea pe care tehnologia o are atunci când se află în mâini calificate. Soluția inteligentă Phulukisa, care folosește platforma cloud de la Microsoft, permite diagnosticarea mai rapidă și reducerea timpului în care pacienții pot primi tratament, favorizând medicina de tip preventiv și accesul la servicii de sănătate rapide, inclusiv în zone izolate.
Geanina Moraru, VP Product Legal, UiPath a vorbit despre evoluția companiei de la un startup de tehnologie, la unicornul IT românesc și modul în care UiPath a făcut față celor mai actuale provocări ale transformării digitale.
Sesiunea dedicată speakerilor de renume internațional a pus în lumină teme de actualitate care definesc prezentul și viitorul societății moderne. Gerd Leonhard, cunoscutul futurist și autor al lucrării emblematice “Tehnologie vs. umanitate – confruntarea dintre om și mașină”, a subliniat impactul pe care dezvoltarea și extinderea tehnologiei îl au la nivelul climatului social. Gerd a oferit explicații pe marginea digitalizării și cum aceasta are un rol major în evoluția umanității, în nevoia acerbă de a dezvolta competențele digitale în rândul oamenilor și în relația om-mașină.
Cedric Dumont, speaker și psiholog consacrat la nivel mondial, a urcat pe scena Microsoft Envision Forum pentru a transmite audienței propria viziune asupra rolului și potențialului pe care tehnologia le deține, dar și faptul că succesul la nivel de echipă sau companie poate fi atins doar atunci când există transparență și încredere între membri.
Reprezentanți ai companiilor partenere precum Orange România, Alef, HPEnterprise, Veeam, Accenture, Skanska, PWC, BMW Group, Asseco, UiPath, Dendrio si TechData au completat cele două sesiuni dedicate clienților și partenerilor, atât prin discuții aplicate despre proiecte proprii, cât și prin demo-uri bazate pe technologii cloud.