De mai bine de un deceniu companiile folosesc SharePoint pentru a facilita munca în echipă, a automatiza procesele de business și a construi rețele intranet ce acoperă nevoile întregii afaceri. Ca parte esențială a Office365, SharePoint oferă facilități de management al informației și colaborare ce sunt integrate în aplicațiile Office pe care oamenii le folosesc în fiecare zi pentru a crea și dezvolta documente, a coordona munca în echipă, a inova și a lua decizii.

Astăzi, peste 200.000 de companii și organizații folosesc SharePoint, iar cei peste 50.000 de parteneri și 1 milion de dezvoltatori creează o comunitate extraordinară și un ecosistem SharePoint de peste 10 miliarde de dolari.

Miercuri, 4 mai, Microsoft a prezentat planurile sale pentru dezvoltarea SharePoint, conform focusului pe cloud și mobilitate al companiei și a anunțat disponibilitatea noii versiuni SharePoint Server 2016 care include funcționalități de cloud hibrid ce oferă acces mai ușor clienților existenți la inovațiile pe care le aduce Office365.

Un mod simplu și performant de a partaja și colabora de pe orice dispozitiv

Noul sistem de acces unificat și căutare inteligentă pentru toate documentele Office365 fac mai facilă crearea, partajarea și colaborarea de oriunde și de pe orice dispozitiv. Fie prin una din aplicațiile mobile Office365 sau direct din browser, acum fișierele importante vor fi tot timpul la îndemână cu noua tehnologie de căutare și sincronizarea selectivă între calculator, cloud și dispozitivele mobile.

Intranetul inteligent și mobil

Rețeaua de intranet este sistemul nervos al multor companii – creează spații de lucru, oferă resursele necesare și asigură aplicații specializate și o comunicare eficientă. SharePoint transformă intranetul, permițând folosirea mobilă și personalizarea inteligentă a funcționalității după activitățile, spațiile și conexiunile utilizatorului.

Aplicația mobilă SharePoint, dezvoltată pentru Windows, iOS și Android, aduce funcționalitatea intranetului pe dispozitive mobile pentru utilizare indiferent de locație și tipul implementării.

Noua pagină de start SharePoint va facilita vizualizarea și accesul unificat la toate site-urile și activitățile unui utilizator, creând o experiență de navigare și utilizare eficientă a tuturor resurselor atât interne cât și din cloud.

Securitate, confidențialitate și conformitate

Office365 include funcționalități avansate de securitate, confidențialitate și conformitate. În SharePoint acestea se regăsesc într-un sistem putenic de administrare, politici de utilizare și raporturi.

SharePoint aduce politici de acces condițional inteligent ce se adaptează automat contextului de lucru – bazat pe identitate, locație sau dispozitivul folosit. Algoritmii de protecție împotriva pierderii de date (DLP – Data Loss Protection), integrați în SharePoint și Office365 permit definirea datelor importante și politici automate de acces sau transfer al lor. Facilitățile de audit, raportare și vizualizare vor ajuta la asigurarea conformității la standarde a companiei precum și la crearea unei imagini generale a proceselor și activității întregii organizații.

Conectat la inovație

Misiunea Microsoft – de a permite fiecărei persoane și organizații de pe Pământ să obțină mai mult – nu se referă doar la produse, ci și la posibilitățile oferite clienților de a le utiliza cu eficiență și productivitate maximă, iar inovațiile oferite de Office365 permit tuturor utilizatorilor să obțină o valoare sporită din parteneriatul lor cu Microsoft.