Este oficial:  Microsoft, cea mai mare companie de software din lume, a anunţat achiziţia Yammer – o reţea de comunicare internă – pentru suma de 1,2 miliarde de dolari.

Yammer, Inc este o retea sociala lansata în septembrie 2008. Yammer a fost creata de catre fondatorul PayPal, David Sacks, fiind sustinuta si de un co-fondator al PayPal, Peter Thiel, care – de asemenea – a investit si in Facebook.

Reteaua Yammer este folosita pentru comunicare privata în cadrul unor organizaţii sau între membrii organizaţiei şi a grupurilor  predesemnate. Accesul la reţeaua Yammer este determinat de domeniul de Internet al unui utilizator, astfel încât numai cei cu adrese de e-mail corespunzătoare, se pot alătura reţelei.

Yammer are peste 5 milioane de utilizatori, din companii mari precum Ford, Shell, Deloitte si Ebay. 80.000 de companii din intreaga lume, inclusiv 80 la suta din topul Fortune 500, sunt prezente in aceasta retea, dupa cum declara intr-un interviu CEO-ul Yammer, David Sacks.

Decizia Microsoft vine la putin timp dupa ce a cumparat unul dintre cele mai populare servicii de “video-calling”, Skype, pentru care a platit 8,5 miliarde de dolari – fiind cea mai mare achizitie a companiei din istoria sa de 37 de ani.