Luxoft Holding, unul dintre furnizorii de top de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT inovatoare către o bază de clienţi globali, anunţă achiziţia Mecel Populus Suite, un lanţ complet de instrumente pentru proiectarea, dezvoltarea şi instalarea de interfeţe embedded pentru sisteme distribuite, de la Mecel AB. Această achiziţie va consolida oferta competitivă a Luxoft în sfera proiectării interfeţelor om-maşină (IOM), a clusterelor digitale şi infotainment.

Populus Suite lucrează cu o gamă largă de afişaje şi aplicaţii din industria auto. În momentul de faţă există un număr mare de autovehicule fabricate de producători de echipamente originale (OEM) de top, americani şi scandinavi, care conţin interfeţe om-maşină dezvoltate prin intermediul suitei Mecel Populus. Aceasta a fost utilizată la producerea de interfeţe agregate pentru mai mult de şapte milioane de vehicule.

„Mecel Populus Suite este unul din produsele cu un succes dovedit pe piaţă – multă lume îl percepe drept un lider în crearea de interfeţe IOM puternice pentru industria auto. Vedem această achiziţie ca fiind un pas natural pentru a completa oferta noastră pentru producatorii de echipamente auto originale şi furnizorii acestora”, a spus Dmitry Loschinin, CEO şi Preşedinte Luxoft. „Dezvoltarea de software pentru industria auto reprezintă zona cu creşterea cea mai rapidă pentru Luxoft, şi credem că ne vom continua dezvoltarea semnificativă în această verticală, consolidând astfel poziţia în topul furnizorilor de soluţii IOM de ultimă generaţie pentru această industrie şi nu numai.”

Serkan Arslan, Global Automotive Business Development Director Luxoft, a adăugat: „Clienţii noştri aşteaptă de la noi soluţii software de cea mai înaltă calitate, eficiente din punct de vedere al costurilor, livrate ireproşabil. Odată cu intrarea suitei Mecel Populus în arsenalul nostru, putem reduce semnificativ perioada până la lansarea pe piaţă, oferind astfel valoare cre

Mecel Populus minimizează timpul şi costul de producţie al IOM cu caracteristici complete şi permite o gestionare eficientă a ciclului de viaţă al soluţiei software. Suita Populus este construită pe baza unui concept de interfaţă om-maşină condusă de o bază de date, ce nu necesită obişnuitele procese de scriere de cod, consumatoare de timp. Interfaţa este sincronizată cu baza de date şi încorporează automat schimbările apărute în sursele de date din acea bază. Acest lucru permite inginerilor să genereze rapid o interfaţă nouă şi să vizualizeze imediat aspectul actualizat într-un vehicul, pe baza noilor date.

„IOM a devenit principalul diferenţiator în lupta dintre producători de echipamente auto din punctul de vedere al conectivităţii, al experienţei utilizatorului. Cum ritmul de inovare continuă să crească, industria auto încearcă să prindă din urmă zona de electronice pentru consumatori”, a spus Vasiliy Suvorov, Vicepreşedinte Technology Strategy Luxoft. „Noi suntem dedicaţi furnizării de servicii de dezvoltare software de calitate, care să ajute producătorii de echipamente auto să acopere mai repede această discrepanţă. Noile instrumente Mecel Populus Suite sunt perfecte pentru dezvoltarea de IOM auto atractive şi eficiente, sigure şi fiabile, în acelaşi timp reducându-se timpul şi costul de dezvoltare”.