LLP Dynamics Romania, una dintre cele mai importante companii de consultanţă din Europa Centrală şi de Est,  oferă, începând cu 1 ianuarie a.c., facilități complete pentru noile prevederi legislative dedicate plății TVA.

Prezentă de peste 15 ani pe piața locală, compania are  în portofoliu primele localizări al soluțiilor ERP (Enterprise Resource Planning) de la Microsoft. LLP Dynamics a realizat mai întâi prima localizare a soluției Microsoft Dynamics NAV (soluția ERP dedicată întreprinderilor mici și mijlocii), ulterior localizând și Microsoft Dynamics AX (ERP-ul Microsoft dedicat companilor medii și mari).

“Prin experiența pe care am acumulat-o  pentru Microsoft Dynamics NAV și Microsoft Dynamics AX, am reușit întodeauna să fim primul partener Microsoft Romania care să adapteze sistemele ERP la mediul economic și legislativ extrem de dinamic din Romania.” a declarat  Mihai Madussi, Services Director – LLP Dynamics.

Facilitatea de plată a TVA la încasare a fost introdusă de Guvernul României pentru a sprijini IMM-urile. Reglementarea este adresată IMM-urilor cu o cifră de afaceri de sub 500.000 EURO, pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare  aplicându-se vechile reglementări. Noua reglementare produce modificări importante în sistemele informatice, prin schimbări de ordin contabil și prin divizarea categoriilor de plătitori de TVA.

“Din punct de vedere al standardului Microsoft Dynamics NAV, soluția are toate facilitățile specifice TVA-ului neexigibil și exigibilitatea acestuia la încasare. Sunt facilități care au fost disponibile în mod standard în acest produs. Au fost necesare parametrizari noi si proceduri noi de introducere a documentelor, pe care le-am personalizat pentru fiecare client.” a declarat Lidia Diaconu, Consulting Manager – LLP Dynamics.

Atât în cazul Microsoft Dynamics NAV, cât și în cazul Microsoft Dynamics AX singurele dezvoltări necesare au fost dedicate reglementărilor legislative specifice, cum ar fi exigibilitatea automată a TVA-ului la 90 de zile la facturare și formele modificate ale jurnalelor de TVA. În acest caz, au fost necesare dezvoltări și adaptări ale soluției.” a completat Lidia Diaconu.

Dorim în continuare să dezvoltăm funcționlități de validare și actualizare automată a informațiilor din bazele de date pe care ANAF le va pune la dispozitia aplicațiilor informatice pentru a optimiza procesele introducere a datelor și a asigura un grad sporit de corectitidine a înregistrărilor contabile.

„Important de subliniat este că noile facilități impuse de noile reglementări legislative specifice TVA-ului exigibil au fost disponibile gratuit pentru toți clienții care dispuneau de serviciul de mentenanță activ.” a concluzionat Mihai Madussi.

LLP Dynamics Romania a realizat peste 300 de implementări de succes ale soluțiilor Microsoft Dynamics NAV și Microsoft Dynamics AX. Printre clienții importanți se numără: Eni/AGIP Romania, Stihl, Flanco International, Scania, Schmitz Cargobull, Rebu, Lindab şi multe altele.