Televizoarele Premium LG upgradate cu noul panou OLED, cu panoul LCD cu structură avansată, cu procesorul actualizat și UX oferă și mai multe dimensiuni ale ecranului pentru 2021

LG Electronics stabilește încă o dată standardul pentru industria televizoarelor cu cea mai impresionantă gamă de TV-uri premium de până acum, cu televizoarele OLED, QNED Mini LED și NanoCell. Incluzând un câștigător al Best of Innovation Award CES® 2021 (modelul 48C1), precum și câteva modele premiate pentru inovație, gama flagship de TV-uri LG a fost îmbunătățită cu tehnologie și caracteristici precum un nou panou OLED, o nouă structură avansată a panoului LCD care combină tehnologia de culoare Quantum NanoCell cu backlighting mini LED pentru o precizie îmbunătățită a culorilor și un contrast mai mare, cu un procesor AI îmbunătățit, un webOS reproiectat, precum și un nou design pentru 2021.

Gama de televizoare OLED 2021 de la LG reprezintă cea mai cuprinzătoare gamă de televizoare OLED ale companiei până în prezent, cu noi modele interesante care vin în dimensiuni mai mari și care se bazează pe calitatea superioară a imaginii, caracteristică brand-ului. Cea mai nouă serie G1 de la LG prezintă display-uri din gama OLED evo, următorul pas în evoluția tehnologiei OLED TV, care oferă o luminozitate mai bună pentru imagini puternice, clare și realiste.

Atunci când vine vorba de experiența de vizionare pe OLED, LG oferă consumatorilor mai multe opțiuni decât oricând. Seria excepțională LG C1 se mândrește cu o gamă variată de opțiuni de dimensiuni, de la versiunea de 48 de inch favorizată de gamerii pasionați, până la noul model de 83 de inch, care îi va face pe toți vecinii să își dorească să ți se alăture la film. Mai mult decât atât, noul Gallery Stand este o alternativă atractivă la suportul elegant Gallery Design, pentru cei care doresc mai multă flexibilitate în design-ul interior.

Cel mai recent procesor inteligent LG, α (Alpha) 9 Gen 4 AI reînnoiește performanța celor mai noi modele de televizoare LG OLED din seriile Z1, G1 și C1, pentru modelele LG QNED Mini LED QNED99 și QNED95 și pentru modelele LG NanoCell NANO99 și NANO95.

Procesorul pune în valoare tehnologia deep learning pentru a îmbunătăți upscaling-ul, astfel încât conținutul de orice calitate să arate perfect pe ecranele mari, emisive. Cel mai nou procesor LG prezintă AI Picture Pro, care recunoaște obiecte de pe ecran precum fețele și corpurile și face distincția între prim-planuri și fundaluri, procesând fiecare obiect în mod independent pentru a face imaginile mai tridimensionale. Având capacitatea de a detecta genul de conținut, procesorul α9 Gen 4 optimizează și mai mult calitatea imaginii, cantitatea de lumină din scene, analizând în același timp și condițiile ambientale din diferite medii de vizionare.

Mai mult, procesorul aduce în prim plan o nouă versiune a AI Sound Pro de la LG, care se mândrește cu două plusuri majore pentru 2021. Mixarea virtuală a sunetului surround 5.1.2 oferă o experiență audio incredibil de captivantă cu ajutorul difuzoarelor încorporate ale televizorului, în timp ce Auto Volume Leveling asigură un nivel de volum constant atunci când comutați între canale sau între aplicații de streaming, fiind soluția la o problemă care a deranjat mult timp spectatorii TV.

Cele mai recente televizoare LG oferă o experiență de utilizare extrem de intuitivă datorită platformei smart webOS 6.0. Cu un Home Screen nou, complet reproiectat și cu îmbunătățiri ale performanței și caracteristicilor, webOS 6.0 oferă acces mai rapid la aplicații și o capacitate mai simplă de descoperire a conținutului, cu recomandări și mai personalizate. Asociat cu telecomanda Magic Remote îmbunătățită care include taste rapide pentru furnizorii de conținut populari, noul webOS LG oferă utilizatorilor posibilitatea de a controla și de a naviga mai ușor pe televizoarele next-generation LG.

Recunoscute de către consumatori, experți în tehnologie și unele dintre cele mai mari nume din industria cinematografică drept cele mai bune display-uri de pe piață, televizoarele LG OLED continuă să ridice ștacheta pentru calitatea imaginii. Cu tehnologia de pixeli auto-iluminați a companiei, panourile prezentate în gama 2021 oferă nuanțe perfecte de negru și au fost certificate ca având o fidelitate a culorii de 100% de către agenția globală de testare a produselor Intertek. Pe lângă culoarea și contrastul de neegalat, televizoarele LG acceptă Dolby Vision IQ și Dolby Atmos® pentru a duce imersiunea spectatorilor la un nivel cu totul nou.

Televizoarele OLED LG și-au câștigat, de asemenea, reputația de cele mai bune display-uri atât pentru consolă, cât și pentru jocuri pe computer. Televizoarele OLED 2021 de la LG sunt echipate cu funcții noi, cum ar fi Game Optimizer, împreună cu un timp de răspuns de 1 milisecundă, input lag redus și patru porturi care acceptă cele mai recente specificații HDMI. Nu numai că permite utilizatorilor să acceseze toate setările legate de joc într-un singur loc convenabil, Game Optimizer, prezent pe toate televizoarele webOS LG 2021, inclusiv pe televizoarele QNED Mini LED și NanoCell, aplică automat cele mai bune setări de imagine în funcție de tipul de joc, indiferent dacă vorbim despre first-person-shooter, role-playing sau despre un real-time strategy title. Pentru jocuri imersive pe ecran mare, cu imagini stutter-free și tear-free, televizoarele LG OLED sunt compatibile G-SYNC®, acceptă FreeSync™ Premium și au un refresh rate variabil (VRR), care pot fi gestionate în cadrul Game Optimizer.

Mai mult, LG a extins numărul de modele de televizoare care vor accepta funcții HDMI 2.1 în 2021, cu autio return channel (eARC) îmbunătățit și modul automat low latency (ALLM) fiind acceptate pe toată gama. Televizoarele NanoCell QNED90 Mini LED, NANO90 și NANO85 de la LG vor suporta, de asemenea, un refresh rate variabil (VRR) pentru o experiență de gaming remarcabilă.

Când vine vorba de producție responsabilă, LG are o experiență bună cu televizoarele OLED. Panourile utilizate în gama de televizoare OLED 2021 au fost certificate de Swiss-based Societe Generale de Surveillance (SGS) ca având un impact minim asupra mediului, emițând poluanți atmosferici neglijabili, folosind substanțe mai puțin periculoase și fiind extrem de reciclabile. Conform rezultatelor evaluării SGS, panourile TV OLED LG reduc emisiile de compuși organici volatili (COV) cu peste 50% comparativ cu panourile TV LCD de aceeași dimensiune.

Televizoarele LG OLED sunt, de asemenea, potrivite pentru sănătatea vederii, fără a compromite calitatea imaginii. În plus față de recunoașterea TÜV Rheinland pentru lumina albastră redusă și certificarea flicker-free de la Underwriters Laboratories, televizoarele OLED de la LG utilizează primele panouri TV certificate Eyesafe din lume, care îndeplinesc cerința de emisii de lumină albastră redusă a Eyesafe (agenție de standarde de sănătate din SUA). Mai mult, testele au arătat că televizoarele LG OLED emit cu aproximativ 50% mai puțină lumină albastră decât un panou TV LCD de dimensiuni similare.

Concepute să se asocieze perfect cu noile modele de televizoare OLED, cele mai recente soundbar-uri de la LG reprezintă o altă demonstrație a abordării producției dintr-o perspectivă care ține cont de mediul înconjurător. Exteriorul device-urilor este realizat din materiale reciclate, în timp ce ambalajul de protecție este conceput fără spumă de polistiren expandat.

„Angajamentul nostru de a ridica ștacheta în industrie și de a crește valoarea pentru consumatori reies din noua gamă de televizoare LG OLED 2021”, a declarat Park Hyoung-sei, președintele companiei LG Home Entertainment. „Dispunând de LG OLED evo, cea mai avansată tehnologie a panoului nostru de până acum, cele mai noi televizoare OLED ale noastre se află într-o ligă proprie, oferind un alt nivel de experiență de vizionare despre care ne simțim încrezători că spunem că este fără egal”.

Gama de televizoare 2021 a LG, inclusiv televizoarele LG OLED, noile televizoare LED premium LG QNED Mini și televizoarele NanoCell mai imersive, cu opțiuni de dimensiune a ecranului ultra-large vor fi prezentate la standul expozițional virtual LG în timpul CES 2021 începând cu 11 ianuarie.