Konica Minolta Business Solutions România extinde portofoliul de sisteme de supraveghere video și anunță disponibilitatea pe piața locală a unor noi modele de camere IP profesionale Speed Dome din gama MOBOTIX Movc, cu analiză video inteligentă, bazată pe tehnologia Deep Learning.

Noile modele sunt dotate cu senzori Sony Starvis II, procesoare Ambarella CV25 și beneficiază de cea mai recentă tehnologie de analiză video, bazată pe rețele neuronale de tip DNN.  Aceasta facilitează procesarea video accelerată și permite o monitorizare precisă a persoanelor și obiectelor în mișcare, în timp real.

Camerele MOBOTIX Move Speed Dome sunt disponibile în trei variante de rezoluție (cu senzori de 2MP, 5MP și 4K) și oferă stabilizare electronică a imaginii (EIS), urmărire automată a obiectelor, precum și 10 scenarii de analiză video, bazate pe rețele neuronale DNN.

În plus, alte funcții ale sistemelor de supraveghere video, precum scenarii de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare, detectare a vehiculelor oprite în zone interzise, deplasare în direcție greșită, recunoașterea fețelor, numărare de persoane, detecție a obiectelor sustrase sau abandonate, detecția intruziunilor, detectarea comportamentul suspect sau sabotarea camerei, sunt disponibile fără costuri suplimentare.

Modelul de top are un senzor cu rezoluție 4K și dispune de tehnologie LiDAR pentru o focalizare automată extrem de rapidă, asigurând imagini clare, chiar și la cel mai înalt nivel de zoom. Totodată, LED-urile IR, de înaltă performanță, permit o vizibilitate de până la 300 de metri în întuneric total.

Noua gamă de camere MOBOTIX Move Speed Dome are capacitatea de monitorizare la un nivel înalt a  spațiilor extinse. Caracteristicile hardware de top și aplicațiile de analiză video recomandă noile modele de camere Move Speed Dome pentru utilizarea în facilități și zone publice ce necesită un nivel ridicat de securitate, cum ar fi aeroporturi, gări, porturi, parcuri industriale, stadioane, săli de spectacole, zone de depozitare, piețe publice, clădiri guvernamentale.