Întotdeauna cu un pas înainte – aceasta este abordarea Konica Minolta. Prin consolidarea continuă a tehnologiilor high end dezvoltate la echipamentele color bizhub C654e şi bizhub C754e, compania stabileşte noi standarde. Modelele predecesoare, bizhub C654 şi C754, au primit premiul BLI – Summer “Pick 2012” – Outstanding Achievement Award, pentru performanţe şi funcţionare, ambele multifuncţionale suferind îmbunătăţiri menite să le sporească productivitatea. Noile bizhub C654e şi C754e vor creşte eficienţa şi productivitatea în mediile corporatiste, iar în acelaşi timp vor duce către minimizarea cheltuielilor de producţie. Cu o viteză de imprimare pe minut de la 60 de pagini color până la 65/75 pagini alb-negru, ambele echipamente sunt alegerea perfectă pentru departamentele aglomerate. 

Lars Moderow, Team Manager Office Group, Konica Minolta Business Solution Europe GmbH: “Performanțele multifuncționalelor sunt adesea judecate prin prisma specificaţiilor deţinute, cum ar fi numărul de pagini imprimate pe minut sau viteza de imprimare. Totuşi, performanța unui echipament constă întotdeauna în interacțiunea dintre echipament și utilizator. De aceea, Konica Minolta s-a axat pe îmbunătăţirea modului de utilizare – pentru ca aceasta să fie cât mai intuitivă – şi optimizarea acestuia. Bazându-ne, în continuare, pe sloganul de “Cunoşti un echipament – poţi lucra cu mai multe”, menţinem gradul de utilizare identic pe întreaga linie de multifuncţionale Konica Minolta”.

În timp ce performanţele şi productivitatea echipamentelor predecesoare erau deosebite, intenţia Konica Minolta a fost de a îmbunătăţi fluxul de lucru al multifuncţionalelor bizhub C654e şi bizhub C754e prin simplificarea modului de utilizare. Astfel, panoul de comanda, care a primit premiul BLI Summer “Pick” Award în 2012 pentru “Design remarcabil al panoului de control”, a primit alte noi îmbunătăţiri pentru a creşte potenţialul de utilizare intuitivă. În plus faţă de caracteristicile deja cunoscute pe piaţă, similare cu cele ale dispozitivelor smartphone sau tablete PC, Konica Minolta a mai adăugat “pinch in – pinch out”, o altă caracteristică ce permite utilizatorului să mărească sau să micşoreze cu uşurinţă documentele, astfel încât să poată vizualiza şi verifica informaţiile conţinute. Mai mult decât atât, o funcţie de “drag and drop” a fost implementată pentru a simplifica trimiterea documentului stocat în memoria multifuncţionalei către jobul dorit, ca de exemplu imprimare, copiere sau chiar schimbarea ordinii paginilor. De asemenea, datorită funcţiei de rotire, paginile documentelor scanate pot fi răsucite sau inversate.

În privinţa caracteristicilor de personalizare, utilizatorii beneficiază deja de funcţiile echipamentelor predecesoare. Însă acum, Konica Minolta are capacitatea de a restructura interfaţa panoului de operare pentru a răspunde cât mai multor solicitări şi cerinţe individuale ale utilizatorilor în funcţie de modul de lucru al fiecăruia. Personalizarea ecranului ataşat echipamentelor este la fel de flexibilă ca şi o pagină web şi permite companiilor să beneficieze de serviciile sale care se pot adapta în funcţie de experienţa utilizatorului, cu scopul de a optimiza timpul petrecut în faţa echipamentului.

Un alt aspect al îmbunătăţirilor efectuate asupra echipamentelor bizhub C654e şi C754e este faptul că acestea oferă posibilitatea utilizatorilor să le folosească simplu şi convenabil, fără a fi necesară o pregătire prealabilă sau vreun manual de utilizare al acestor multifuncţionale. Prin urmare, noi opţiuni ale bizhub C654e şi C754e au fost adăugate la lista de caracteristici disponibile anterior. Beneficiind de cele mai recente i-Opţiuni, manualul de utilizare devine inutil pentru utilizatorii care pot scana direct în documentele căutate, cum ar fi docx, pptx, xlsx şi pdf, sau pot imprima direct documentele ataşate la e-mailuri, la fel cum pot trimite scanurile in format pdf direct pe fax. Acest lucru este posibil acum fără alte conversii şi fără a utiliza alte device-uri, cum ar fi calculatorul, după ce scanarea este completă.

Echipamentele optimizate de la Konica Minolta se adresează direct utilizatorului cu scopul de a-i satisface pe deplin cerinţele de imprimare şi caută sa-l ajute să evite, în acest mod, administrarea IT. Astfel, având ca aplicaţii interne cele mai recente platforme IWS, echipamentele bizhub C654e şi bizhub C754e vor fi apte să scaneze documente către şi dinspre surse externe, prin simpla lor conectare la Sharepoint™, Google Apps™ and Evernote™. Pe lângă aceste facilităţi, noile echipamente pot fi ataşate mediilor de imprimare ThinPrint Cortado. bizhub C654e şi bizhub C754e sunt concepute astfel încât formatul suportului de imprimare ales poate fi de la A6 şi SRA3 până la personalizarea acestuia sub formă de banner la dimensiunile maxime de 1.200×297 mm. Ambele echipamente pot manevra hârtie de gramaje diferite (52 – 300 gmp) şi pot combina o serie de funcţii de finisare cum ar fi capsarea, perforarea, îndoirea pe jumătate sau sub forma unei scrisori, sau crearea unei broşuri. Datorită flexibilităţii de care dau dovadă, dispozitivele Konica Minolta oferă garanţii înalte în ceea ce priveşte preţul şi asigură clientul că investiţia pe care o va face va fi amortizată în cel mai scurt timp.