Cine are nevoie de o unitate SSD externă când are la dispoziție un stick USB Kingston DataTraveler Max?

Lansat la sfârșitul verii de Kingston Technology Company, noul stick DataTraveler Max reprezintă un vârf de gamă, un model performant cu interfață Type-C şi cel mai nou standard USB 3.2 Gen2. Acest dispozitiv de stocare detașabil cu capacități cuprinse între 256 GB și 1 TB încorporează în formatul său compact performanța spectaculoasă asigurată de memoria flash TLC rapidă de la Micron TLC.

Campionul de viteză al lui Kingston este suficient de rapid pentru a concura cu multe SSD-uri portabile mult mai mari, care necesită de obicei un cablu suplimentar pentru a se conecta și portabilitatea sa combinată cu simplitatea de utilizare îl propulsează în fruntea listei de opțiuni a celor care doresc să se bazeze pe o soluție de stocare externă performantă și rapidă.

Prin intermediul Kingston DataTraveler Max, producătorul oferă un bun exemplu pentru viabilitatea soluțiilor de acest gen pe o piață foarte competitivă, despre care mulți cred că s-au învechit și sunt ușor depășite de celelalte variante de stocare mobilă.

Cu dimensiuni aproximative de 83 mm x 22 mm x 9 mm și o greutate de numai 12 g, aceasta este o unitate flash USB mai mare decât se aștepta, dar este totuși mult mai compactă decât orice SSD portabil de pe piață. Corpul său realizat aproape în întregime din plastic are un conector USB de tip C care este retractabil și poate fi operat de utilizator cu ușurință cu o singură mână. Carcasa sa cu slider protejează conectorul USB atunci când nu este utilizat.

Există o buclă pentru atașarea sa ca breloc direct sau printr-un inel metalic, un mic led de stare cu lumină albastră, iar modelul cu nervuri al unității facilitează aderența și elimină riscul de a-l scăpa ușor din mână. Atractivitatea sa ca stick USB este evidentă, deoarece reprezintă echilibrul perfect între portabilitatea extremă – practic este un microSD de 1TB într-un format compact cu conector de tip C, preț și viteză.

Datele oferite de Kingston spun că DataTraveler Max atinge viteze susținute de citire/scriere de 1 GBps și, respectiv, 0,9 GBps. Unitatea folosește controlerul Silicon Motion SM2320 UFD și spațiul de stocare 3D TLD Micron cu 96 de straturi. Cipul Silicon Motion este un controler nativ care ajută la îmbunătățirea performanței, disiparea căldurii, economie de materiale și flexibilitate în design.

Unul dintre avantajele importante oferite de o astfel de soluție de stocare este că este compatibilă nativ cu cele mai recente smartphone-uri Android cu USB Type-C. Pe de altă parte, pentru computerele mai vechi impune utilizarea unui convertor obligatoriu Type-A to Type-C.

Citind toate aceste informații, este posibil să vă întrebați dacă ar trebui să cumpărați un stick USB Kingston DataTraveler Max. Răspunsul este afirmativ dacă aveți nevoie de ceva ultra compact și rapid și, în același timp, doriți să vedeți permanent în siguranță datele dumneavoastră, fiind ideal pentru transferul şi stocarea de fişiere mari, precum fotografii, videoclipuri 4K/8K, muzică și multe altele.

În format compact, de buzunar, nu necesită un cablu suplimentar și este mult mai ușor decât orice SSD extern. Chiar dacă nu vine cu niciun serviciu online de recuperare sau backup, DataTraveler Max este susținut de o garanție de cinci ani oferită de Kingston, unul dintre cei mai mari producători de memorie și unități flash USB.

Toate aceste argumente ne-au determinat să acordăm stick-ului USB Kingston DataTraveler Max distincția „Produsul Anului 2021” la categoria „Soluții de stocare mobile”.