Compania iQuest, specializată în dezvoltarea de soluţii şi servicii software customizate, împlineşte luna aceasta 10 ani de la inaugurarea centrului din Braşov, timp în care a recrutat peste 100 de specialişti IT. Tot în centrul de la Braşov, compania numără cei mai mulţi experţi pentru dezvoltarea de soluţii dedicate domeniului telecom.

În momentul de faţă, sărbătorim 10 ani de iQuest la Braşov împreună cu 100 de angajaţi, în condiţiile în care am început activitatea cu o echipă de doar 4 oameni. Am preferat să creştem organic, iar pe cei 4, care au evoluat foarte mult şi care ocupă în prezent poziţii cheie în cadrul companiei, îi considerăm fondatorii iQuest la Braşov”, a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest.

În plus faţă de Braşov, compania deţine centre regionale de dezvoltare la Cluj-Napoca şi Sibiu şi numără la nivel naţional peste 450 de angajaţi, implicaţi în diverse proiecte din industriile strategice către care compania se adresează, precum telecom, life sciences sau retail.

“Ce este particular la centrul de dezvoltare din Braşov este că, încă de la început, aici s-au preluat cele mai multe proiecte din industria telecom; prin urmare cea mai mare parte a diviziei de specialişti telecom ai iQuest se regăseşte astazi la Braşov”, a adăugat dl. Brody.

Pentru acest an, fondatorul companiei estimează o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 20%, la peste 19 milioane  euro, însă aprecierea este una moderată, iar compania ar putea depăşi acest nivel al afacerilor. Aproximativ 90% dintre afacerile iQuest sunt realizate cu companii din Europa de Vest, cu precădere în Germania, Elveţia, Marea Britanie şi ţările Scandinave, iar printre clienţii pentru care iQuest livrează soluţii şi servicii customizate de software se numără companii de renume precum Roche, Vodafone, Puma, Financial Times sau Virgin Atlantic Airlines.

“Unul din lucrurile care ne-au caracterizat încă de la început activitatea este gradul ridicat de retenţie al clienţilor. Prin urmare, avem relaţii de business longevive, cu clienţi foarte mari pentru care în permanenţă dezvoltăm proiecte noi. În plus, în fiecare an ne lărgim portofoliul cu clienţi de renume; printre alţii, anul acesta am deschis relaţii de business cu compania media Adtech şi compania de căi ferate suedeză SJ”, a continuat fondatorul iQuest.

De-a lungul celor 10 ani, compania a dezvoltat la Braşov numeroase proiecte. Primul proiect de amploare care a marcat activitatea de la Braşov a fost cel realizat pentru compania media Pinnacle, pentru care s-a dezvoltat şi testat un produs multimedia. În prezent, cel mai mare client pentru care echipa din Braşov lucrează este compania elveţiană Sicap, specializată în servicii şi soluţii pentru industria de telecomunicaţii şi alături de care iQuest este implicată în dezvoltarea produselor acesteia.