Dezvoltată în concordanţă cu piaţa de business locală,   Ymens oferă soluţii de cloud computing flexibile şi integrate, disponibile pe o gamă largă de echipamente – laptop, tabletă,  smartphone – cu funcţionalităţi unice, adaptate nevoilor de business ale IMM-urilor. Călin Butunoi,  General  Manager al diviziei Ymens, a avut amabilitatea să ne ofere un interviu cu o ocazia lansării noii game de soluții de cloud computing.

 ITChannel: Am văzut că vă poziţionaţi diferit faţă de ceilalţi competitori, oferind soluții de cloud computing create pentru piața locală. Ce ne puteți spune despre această abordare a pieței?

Călin Butunoi: Suntem foarte legaţi de piaţă locală şi ţinem foarte mult la ea şi suntem foarte apropiaţi de clienţi. Antreprenorul este o persoană foarte dinamică, luând într-un interval de timp scurt foarte multe decizii cu un impact  important asupra afacerii. Şi atunci companiile din zona IMM au nevoie de o soluție  care le oferă rapid avantaje competitive.

 

ITChannel: Înţeleg că platforma cuprinde, pe lângă soluţiile dezvoltate intern şi soluţii ale partenerilor. Ele sunt integrate în platformă?

C.B.: Platforma Ymens include mai multe aplicații dezvoltate de noi sau de partenerii noștri. Ideea de bază este a oferi soluții de top pentru fiecare activitate specifică a IMM-urilor. Din punct de vedere al integrării, toate comunică între ele, toate sunt integrate, şi mai mult decât atât, comunicarea se realizează criptat.

 

ITChannel:  Aţi precizat că pe platforma M.O.R.E. (n.r. platforma de cloud anterioară a companiei TeamNet, platformă care a fost înlocuită de soluția Ymens) aveţi 5000 de utilizatori. Deci, practic, acești utilizatori vor fi portaţi la noua platformă?

C.B.: Pe platforma M.O.R.E. există într-adevăr peste 5000 de clienți care voi fi portați pe Ymens.  Utilizatorii pot accesa noile produse incluse în platformă, precum și cele mai noi versiuni ale produselor integrate pe platforma Ymens.

Pe lângă funcţionalităţi şi produse noi din Ymens, spre exemplu avem o aplicaţie de pontaj în cadrul platformei. De asemenea, pe Ymens există un roadmap consistent de integrare a unor noi aplicații.

ITChannel: Cam care ar fi ideea de promovare pe viitor a serviciului şi dezvoltarea unei mase de clienţi critice, căci la cloud numai prin volum îți poți acoperi costurile?

C.B.: Suntem cu toţii la început, în acest moment nu există nici măcar un studiu de cloud în România. Vrem să ajungem cât mai repede la o masă critică de clienţi care să ne permită să susţinem şi mai bine acest business. Dar în momentul acesta, vreau să fim cât mai populari, şi o facem şi cu ajutorul unor astfel de evenimente (n.r. conferinţă de presă) şi cu ajutorul vostru (n.r. jurnaliști), astfel încât antreprenorul, la momentul în care ia decizia, să ştie că există soluţia pe masă, să ştie foarte bine că există Ymens, să ştie că atunci când achiziţionează şi alege Ymens, e de 10 ori mai eficient economic faţă de variantele tradiţionale. Eu nu spun „cloud răspunde la toate întrebările, este exact ceea ce-ţi doreai şi îţi face şi cafeau dimineaţa”, eu spun „cloud este o alternativă pe care trebuie să o iei în seamă, care îţi aduce beneficii imediate în business”; asta este ceea ce-mi doresc şi acesta este scopul pe care îl avem în perioada imediat următoare.