In perioada 5-9 august, asociatiile Tech Lounge si Girls Who Code – Romania organizeaza cea de-a doua editie a workshopului IoT4Girls, un curs gratuit adresat fetelor de liceu. Acestea vor avea ocazia sa cunoasca tehnologiile Internet of Things si sa programeze placute Arduino folosind diferiti senzori si LED-uri. Intregul workshop se va desfasura intr-o atmosfera de vacanta, mai precis in statiunea Eforie Nord.

IoT4Girls este singurul program romanesc sponsorizat prin Google RISE Awards 2015. Programul este destinat fetelor de liceu si participarea este gratuita, in urma unei selectii. Nu sunt necesare cunostinte prealabile de programare, iar cazarea si cele 3 mese pe zi sunt asigurate de catre organizatori.

IoT4Girls este un program inedit al cărui scop este de a obisnui fetele de liceu cu tehnologiile Internet of Things. Trainerii vor fi atat studenti de la facultati cu profil informatic, pasionati de robotica si Internet of Things, cat si 2 dintre cele mai bune absolvente ale primei editii IoT4Girls.

Internet of Things sau Internetul Tuturor Lucrurilor, numit si Internetul a Orice, este un concept care defineste o lume in care toate obiectele (masini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, portabile, etc) sunt conectate intre ele cu ajutorul Internetului. La IoT4Girls fetele de liceu vor invata sa programeze placute Arduino, senzori si LED-uri care vor fi conectate si controlate prin Internet.

Participarea este gratuita, nu sunt necesare cunostinte prealabile, iar inscrierile la selectie se fac online pana pe data de 17 iulie (inclusiv), la aceasta adresa:  .