Star Storage SA, furnizorul român de top pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date şi documente), servicii de externalizare şi servicii Cloud anunță finalizarea unei tranzacții constând în achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni de către Axxess Capital, managerul de investiții al Emerging Europe Accession Fund (“EEAF”).

Star Storage a fost înființată de către Cătălin Păunescu în anul 2000 și a reușit să construiască în această perioadă un portofoliu solid de soluții si servicii în domeniul managementului informațiilor. În ultimii ani, Star Storage a realizat investiții majore: cel mai modern si sigur Centru de Date din Romania Tier-3, un Centru de conversie a documentelor și arhivare electronică, care este în prezent unul dintre cele mai mari și cele mai avansate din Europa Centrală și de Est și un Centru pentru producerea de documente. Pe parcursul ultimilor doi ani, compania a început să își extindă prezența pe plan internațional cu oferta de produse pentru protecția și managementul informațiilor, variind de la produse software proprii la soluții avansate dezvoltate folosind platforme globale de top și servicii cloud. Serviciile sale cloud sunt furnizate direct sub brandul StarVault și prin intermediul partenerilor strategici selectați. Toate produsele și soluțiile software proprii sunt disponibile atât on-premise, cât și on-demand (cloud).

De asemenea, prin această tranzacție s-a făcut o injecție de capital de 5 milioane euro, prin care se urmărește creșterea capacităților de livrare a serviciilor cloud ale companiei, atât aplicații, cât și servicii de infrastructură, îmbunătățirea operațiunilor și adoptarea de noi segmente de piață și zone geografice, extinderea IP si activelor sale în tehnologii emergente.

Horia Manda, Managing Partner al Axxess Capital a declarat: “Investiția Emerging Europe Accession Fund în Star Storage are ca scop accelerarea dezvoltării afacerilor companiei. Noi credem în perspectivele pe termen lung pentru serviciile și soluțiile de management al informațiilor și ne așteptăm la o creștere de două cifre a pieței în următorii ani. În același timp, suntem nerăbdători să lucrăm direct cu fondatorul companiei și capabila echipă de management pentru a dezvolta în continuare compania. Suntem optimiști că experiența noastră de 15 ani în dezvoltarea afacerilor financiare, industriale și de servicii din România și Europa de Sud-Est va sprijini puternic eforturile companiei de a-și accelera creșterea, a-și consolida poziția de lider de piață și a-și crește prezența internațională.”

Cătălin Păunescu, fondator și CEO al Star Storage a adăugat: “Investiția Emerging Europe Accession Fund în Star Storage a fost elementul necesar pentru a extinde prezența noastră pe plan internațional și a beneficia complet de valoarea pe care am creat-o în ultimii ani. Avem o echipă extraordinară, am investit foarte mult timp și foarte multă pasiune și am reușit să dezvoltăm produse software într-adevăr valoroase și un portofoliu de servicii de cloud complet, deja de succes la nivel național și internațional. Aș dori să mulțumesc tuturor celor din echipa Star Storage pentru contribuția la succesul nostru.”