Intrarom, important vendor ICT din Romania, în parteneriat cu Dell, companie americana lider in tehnologia informatiei si a comunicatiilor, a organizat un Forum Executiv având ca subiect soluțiile inovatoare bazate pe analiza Big Data, la Hotelul Radisson Blu din București.

„Suntem mandri ca am realizat acest parteneriat strategic cu Dell pentru a putea oferi in zona Europei de Est si Orientului Mijlociu solutii avansate pentru clientii nostri din domenii precum energie, cloud, telecom si banking. Companiile care au implementat deja BigStreamer au inregistrat beneficii semnificative in ceea ce priveste fidelizarea clientilor si cresterea satisfactiei acestora, crearea de noi surse de venit prin oferirea de servicii suplimentare clientilor existenti, precum si optimizarea costurilor operationale si de infrastructura”., declara Spyros Sakellariou, Intracom Telecom

Participanții au avut ocazia să afle noutăți despre revoluția Big Data și să evalueze posibile moduri de utilizare de înalt nivel ale acestei tehnologii:

Garantarea calității serviciilor pentru abonații rețelelor de telefonie mobilă

Recomandarea de conținut IP TV

Eficientizarea din punct de vedere operațional a serviciilor financiare

Estimarea și prevenirea pierderii abonaților

Analiza contorizării inteligente (Smart Metering) pentru consumul/cererea de energie

Platforma tehnologică BigStreamer, produs al Intracom Telecom pentru Big Data Analytics și Procesare de Evenimente Complexe, este utilizată pentru a face posibile aceste cazuri de aplicabilitate avansate. BigStreamer folosește puterea oferită de Hadoop pentru a imbunătăți cu acțiuni în timp real perspectivele rezultate din analiza bazată pe fluxuri de date.

Dezvoltat în mod special pentru organizațiile din sectorul public și din cel privat care dețin volume mari de date complexe, BigStreamer combină cunoștintele avansate și experiența directă a Intracom Telecom, integrator de sisteme specializat, cu tehnologia de vârf în industria IT furnizată de catre Dell.

În cadrul evenimentului au fost prezentate din partea Dell soluții hardware și software care facilitează introducerea și utilizarea cu succes a tehnologiilor de analiză a datelor în cadrul companiilor din toate domeniile de activitate. Prezentarea s-a axat pe soluțiile bazate pe Hadoop, servere Dell PowerEdge C și echipamente de rețea Dell Force10, care oferă tehnologii de analiză predictivă a seturilor mari de date nestructurate.

Dl. Spyros Sakellariou, Content Delivery & Value Added Services Manager la Intracom Telecom a declarat: „Suntem mandri ca am realizat acest parteneriat strategic cu Dell pentru a putea oferi in zona Europei de Est si Orientului Mijlociu solutii avansate pentru clientii nostri din domenii precum energie, cloud, telecom si banking. Companiile care au implementat deja BigStreamer au inregistrat beneficii semnificative in ceea ce priveste fidelizarea clientilor si cresterea satisfactiei acestora, crearea de noi surse de venit prin oferirea de servicii suplimentare clientilor existenti, precum si optimizarea costurilor operationale si de infrastructura”.

Dl. Marius Purice, Consultant Next Generation Computing Solutions la Dell Romania comenteaza: „Acest parteneriat a avut in vedere cu precadere reducerea costurilor de achizitie si de operare pentru sistemele BigData, dar si crearea unui ecosistem care cuprinde hardware, software si parteneriate tehnologice, permitand oferirea de solutii complete pentru clientul final. In acest cadru devin posibile integrari de inalt nivel intre solutiile Dell si platforme specializate, dezvoltate de parteneri pentru analiza datelor, asa cum este BigStreamer de la Intrarom”.