ITChannel: Prima mea întrebare este legată de această migrare pe care ați menționat-o de la platforma tradițională de management la platforma cloud. Am văzut că aveți în portofoliu platforma ExtremeCloud IQ. Vă rugăm să ne spuneți care este abordarea Extreme Network pentru această migrare.

Eyal Cohen-Or: Ca parte a soluției noastre Extream pentru management, avem disponibile toate opțiunile de management. Există clienți sensibili, cum ar fi Ministerul Apărării și unele agenții guvernamentale, cărora nu li se permite conectarea la cloud, așa că apelează la construirea unui sistem de management on-premise și nu au niciun fel de conexiune la Internet. Alte tipuri de clienți, cum ar fi, de exemplu, cei din învățământul universitar, nu au astfel de restricții. Deci, ei își pun toată gestionarea în cloud și pot alege ce platformă vor folosi pentru a utiliza soluția noastră de management. Lucrăm cu toți cei trei mari furnizori din cloud, astfel încât clienții noștri să aibă libertatea de a alege pe oricare dintre ei. De asemenea, clienții au opțiunea de a-l utiliza în mod hibrid. De exemplu, clientul poate gestiona local echipamentul din motorul site-ului ExtremeCloud IQ, iar acesta este în modul conectat, care este hibrid la cloud, astfel încât să vă puteți bucura de ambele opțiuni.

Avem toate cele trei opțiuni, doar local, doar cloud sau hibrid între ele. De asemenea, atunci când spunem cloud, clientul își poate construi propria instanță privată în cloud, deci dacă dorește să aibă o instanță dedicată în cloud-ul privat cloud, o puteți face și dvs.

ITChannel: Cum poate ExtremeCloud IQ Pilot să ajute administratorii să-și îndeplinească sarcinile de gestionare a rețelei?

Eyal Cohen-Or: Este important pentru clienții care au echipamente gestionate în cloud, deoarece cloud-ul se bazează pe AI și ML și acolo avem informații din categoria big data. Prin urmare, cloud-ul și învățarea automată sunt instrumente inteligente. Pe baza altor cazuri, ele vă pot oferi detectarea anomaliilor, pot analiza ceea ce se întâmplă în rețea și vă pun la dispoziție ca sugestii o serie de pași și măsuri de corecție, sugerând ce să faceți înainte ca defecțiunile să apară. Deci, puteți ști în avans ce se întâmplă în rețeaua dvs. și în cazul în care veți suferi unele întreruperi puteți, să spunem, să le remediați înainte de a apărea alte probleme. Copilot este disponibil în cloud-ul nostru public, îl puteți utiliza pe web sau prin aplicația noastră mobilă dedicată. Aceasta este disponibilă atât pentru platforma Apple iOS, cât și Android.

IT Channel: Am observat că aveți această migrare ExtremeXOS către fabric. Din câte știu, ExtremeXOS este sistemul de operare bazat pe Linux pentru dispozitivele dvs. Ce ne puteți spune mai multe despre această migrare ExtremeXOS către fabric?

Eyal Cohen-Or: ExtremeXOS este sistemul original de operare care a fost inițial dezvoltat de Extreme pentru switching universal, îl numim EXOS. Sistemul de operare îl numim motor de switching. Iar celălalt sistem de operare, care este VOS, l-am obținut de la achiziția Avaya în hardware-ul universal. În timpul instalării hardware-ului universal, puteți selecta două sisteme de operare diferite. În mod implicit, toate switch-urile vin cu EXOS. Comutarea o puteți face cu un singur clic, o puteți face prin comanda CLI, o puteți face din cloud, o puteți face din gestionarea locală, puteți alege, o puteți face prin web, o puteți face printr-o provizionare zero touch, o puteți face prin stick USB. Puteți converti sistemul de operare într-un minut și fiecare client poate selecta sistemul de operare pe baza cazului de utilizare. Dacă clientul ar dori să meargă pe fabric până la capăt, OK! Vom alege sistemul de operare a motorului fabric. Dacă clientul ar dori să aibă vechea rețea tradițională, cum ar fi stacking cu liste de acces, server MPLS și toate aceste tipuri de protocoale, atunci puteți continua cu EXOS. Până la alegerea clientului, acesta poate alege ce sistem de operare este mai bun pentru nevoile sale. Și acestea, desigur, pot fi schimbate în funcție de nevoile sale specifice. Desigur, atunci când schimbați sistemul de operare este ca un proces de formatare, se reia procesul de la început. Dar puteți comuta între fiecare sistem de operare pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului. Fără niciun cost suplimentar, fără nicio licență suplimentară, totul fiind disponibil în același pachet.