ITChannel: În primul rând, vă rugăm să ne spuneți despre piețele verticale pe care le abordați cu soluția dvs., Extreme Infinite Enterprise. Știu că industria prelucrătoare este ținta principală, dar ce alte industrii abordați?

Eli Kendel: Extreme Networks are o soluție perfectă pe care suntem pe cale să o aducem pe piață și ne concentrăm pe câteva piețe. În teritoriul de care sunt responsabil, inclusiv România, ne concentrăm pe guvern, pe Ministerul Apărării și pe domeniul securității, vorbim despre educație și producție.

După cum ați văzut, în acest eveniment am adus câțiva clienți precum Continental din sectorul de producție, am vorbit și despre soluția pe care am oferit-o Parlamentului României și Ministerului Sănătății. Aceștia sunt clienții noștri de referință care au prezentat soluția și beneficiile aduse de aceasta. Deci, ceea ce ne referim aici este cel mai bun instrument care aduce simplitatea și partea de securitate nativă a unei soluții cu un singur panou de sticlă. Soluția este gestionarea și aducerea unui mod unic și foarte simplu și eficient prin care clientul nostru IT gestionează rețeaua, gestionează rețeaua și poate reacționa atunci când există probleme în rețea pentru a minimiza impactul pe care îl au.

ITChannel: Vorbind despre regiunea pe care o acoperiți, aveți o regiune mare răspândită din Israel în România, Bulgaria și așa mai departe. Care sunt principalii diferențiatori între aceste țări? În ceea ce privește tehnologia și alți termeni legați de aceasta.

Eli Kendel: Într-adevăr, există o arie geografică largă și, desigur, există diferențieri. Vorbim despre țări diferite, limbi și comportamente diferite. Cred că am un pic de noroc aici pentru că lucram în toate domeniile: am fost client, reseller și, de asemenea, vânzător și știu cum să mă conectez cu oamenii. Deci înțelegem comportamentul. Iar abordarea mea, cel puțin cu echipa mea, este să înțeleg clientul, nevoile lui, cum lucrează, care este cultura, cum să fim conectați împreună și să înțelegem raționamentul pentru ei. Și odată ce înțelegem provocarea și punctul de durere și care este rezultatul pe care doresc să-l obțină, aducem soluția noastră Fabric Connect că aceasta are capacitatea de a-l răzgândi și de a construi soluția potrivită în funcție de nevoile pe care le are clientul. Și din nou, aducem simplitatea și automatizarea în partea de securitate nativă. Avem câțiva clienți foarte interesanți, cum ar fi cazinourile din Atena și Salonic, că au un mod diferit de soluție. Și multicastul pe care îl aducem pentru camera foto și slotul mașinii din cazinou într-un mod foarte ușor, acest lucru face clientul nostru fericit cu o rezistență foarte mare de care are nevoie. De asemenea, avem alte companii, cum ar fi orașele inteligente din Israel, din Grecia și din România, care aduc capacitatea de a gestiona tot orașul, toate CCTV-urile, traficul ușor, senzorul, tunelurile, metroul într-un singur panou de management care face separare și segmentare, dar rulează aceeași soluție de rețea și o parte din asta.

ITChannel: Aveți patru direcții: switch-uri, punct de acces wireless, switch-uri industriale și centru de date. Care este cea mai importantă direcție pentru dvs. în România?

Eli Kendel: Promovăm în România câteva dintre soluții. Aproximativ 85% din soluțiile noastre sunt utilizate de clienții care rulează soluția campus. Acest lucru înseamnă accesul agregatorului la sursă cu soluția wireless gestionată de soluția de gestionare care poate fi în cloud sau la on prem.

Dar începem să vindem soluția noastră cu Ericsson, de exemplu pentru operatorii de telefonie mobilă 5G și furnizorii de servicii, soluția spinării ca switch-uri și routere. Și acesta este impactul nostru, unde am văzut cum putem crește rețeaua. Deci, intențiile operatorului de telefonie mobilă sau ale furnizorului de servicii sunt diferite. Aducem soluția noastră și o parte din soluție chiar acum este gata. Este un broker de pachete de rețea pe care îl aducem cu un singur management și gestionarea întregului centru de date în brokerul de pachete de rețea. Deci, acesta este unul dintre lucrurile pe care le vom aduce clientului nostru pentru a vinde soluția noastră și aceasta va fi investiția noastră bună în interiorul soluției de țesături pe care o facem astăzi.

IT Channel: O ultimă întrebare: câteva cuvinte despre obiectivele dvs legate de piața românească și de această regiune, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Eli Kendel: Anul fiscal 2023 a fost anul nostru foarte bun. În ultimii doi ani, am crescut de la an la an cu 51%, iar România a fost parte din creștere, cu clienți foarte buni. În regiunea noastră suntem foarte optimiști că piața începe, avem o mulțime de parteneri și clienți care înțeleg soluția noastră chiar acum și valoarea pe care o aducem aici. Deci, acum, după ce am terminat să aducem tot hardware-ul unificat într-un mod mai simplu, cu One Management gestionând tot aspectul rețelei cu noua referință, noi clienți pe care îi avem succes, am văzut că noii clienți ne vor aduce alți clienți și noii parteneri ne vor aduce noi parteneri. Cu această direcție, aceasta va fi calea noastră de creștere pentru următorii ani.