Asociația Edusfera, în parteneriat cu ROSEdu, Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret (inventeaza.ro) și Impact Hub Bucharest, anunță lansarea concursului Digital Kids adresat copiilor pasionați de tehnologie și robotică cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.

Această competiție se diferențiază de celelalte concursuri sau olimpiade de informatică prin accentul pus pe partea practică. Cu alte cuvinte, încurajăm copiii să își folosească creativitatea și competențele practice în domeniul IT pentru a crea pagini web, aplicații, programe, jocuri, exersându-și astfel abilitățile digitale, foarte importante pentru viitoarea lor carieră

Concursul Digital Kids este o inițiativă care își propune să descopere și să promoveze copiii pasionați de tehnologie și robotică. Participanții se pot înscrie în competiție la una dintre cele 5 categorii propuse: Jocuri, Utilitare, Aplicații pentru școală, Roboți și Multimedia.

“Această competiție se diferențiază de celelalte concursuri sau olimpiade de informatică prin accentul pus pe partea practică. Cu alte cuvinte, încurajăm copiii să își folosească creativitatea și competențele practice în domeniul IT pentru a crea pagini web, aplicații, programe, jocuri, exersându-și astfel abilitățile digitale, foarte importante pentru viitoarea lor carieră.” a declarat Tincuța Apăteanu, Președinte Edusfera.

Înscrierea se face online, pe site-ul concursului: concurs.digitalkids.ro, în perioada 21 aprilie – 26 mai, prin completarea unui formular de concurs.

“La inventeaza.ro ne-am făcut deja o tradiție din a derula sau sprijini inițiative cum este concursul Digital Kids, menite să dezvolte spiritul de inițiativă și dorința de acțiune în rândul tinerilor. Fiind noi înșine pasionați de robotică și programare, ne dorim să le oferim inginerilor de mâine cât mai multe oportunități de dezvoltare prin provocări care să le permită să-și pună în aplicare ideile. Suntem nerăbdători să citim aplicațiile participanților.” – Cristiana Bogățeanu, Coordonator programe inventeaza.ro

Lucrările transmise vor fi evaluate de un juriu independent care va selecta 5 participanți la finala concursului Digital Kids pentru fiecare categorie, urmând ca după prezentarea lucrărilor din 6 iunie de la Impact Hub București să aibă loc premierea câștigătorilor.