Evenimentul  tradițional al LLP Group “LLP Club pentru soluțiile Infor”, ediția 2013, s-a desfășurat sub motto-ul – „Gândește-te la viitor, gândește-te la următorul pas al afacerii tale” și și-a propus să ofere informații noi despre soluțiile INFOR în contextul tehnologiilor contemporane, LLP Group având deja o experiență remarcabilă în implementarea acestor soluții. Cu această ocazie, am avut șansa unei discuții cu dl. Jiri Stiller – CEE Managing Director – LLP Group.

 

ITChannel:. Cum pot soluțiile din portofoliul LLP Group să-i ajute pe clienții Dvs?

Jiri Stiller: În cadrul LLP, punem mare accent pe sistemul financiar al unei companii și soluțiile noastre se adresează în principal departamentului financiar. Și în acest domeniu, uneori trebuie să vii cu idei noi și caracteristici software noi pentru a oferi mai multă imaginație proceselor financiare. Cu ajutorul acestora, clienții noștri pot să reacționeze mai repede, să ia decizii mai bune, pot face recomandări managementului companiei privind strategia de urmat. Toate sistemele pe care noi le implementăm trebuie să ofere aceste idei și aceste beneficii potențialilor clienți, iar noi credem că astfel îi vom putea ajuta pe oameni să lucreze mai eficient. În plus, deși putem spune că Infor SunSystems este o soluție financiară pentru directorul financiar, în fapt, acesta colaborează și colecteză informații din mai multe departamente și zone de activitate ale unei companii, cum ar fi achizițiile, producția, ș.a. Deciziile se pot lua de asemenea în mai multe departamente, și de aceea sistemele noastre trebuie să fie capabile să acopere toate ariile organizației.

Dintr-un alt punct de vedere, INFOR este o companie de software care și-a demonstrat permanent capabilitățile și care aduce în mod constant inovație în  domeniu. Strategia INFOR se bazează în principal pe achiziții de noi companii și soluții pe care le îmbunătățește și le integrează în platforma comună INFOR. Putem spune că INFOR a achiziționat, preluat și dezvoltat tot ce era foarte bun de pe piață SunSystems (liderul în zona de financial management, produsul fiind dezvoltat de o companie din Marea Britanie – Systems Union), Enterprise Resource Plannning (cunoscutul ERP BAAN), Performance Management (soluția MIS) – creând astfel o platformă excelentă pentru integrarea activităților financiare și de suport decizii dintr-o companie.

 

ITC: Îmi puteți spune câteva cuvinte despre rezultatele LLP Group din anii trecuți? Și care este următorul pas al LLP Group pentru viitor?

JS: Compania o duce foarte bine și suntem mândri de acest lucru. În ultimul an, am crescut cu 10%, dezvoltându-ne foarte mult la nivelul grupului, în două arii: în professional services management și în zona de CRM (Customer Relationship Management). Pentru viitor, avem două arii de dezvoltare: expasiunea teritorială și creșterea portofoliului.

CRM este un produs interesant, în continuă creștere, și estimez că CRM va fi principalul produs pe care îl vom vinde în viitor. În ultimii ani, companiile au devenit din ce în ce mai interesate de CRM, deoarece și-au dat seama că este o soluție care aduce valoare afacerii lor. Din punct de vedere al interesului, și BI (Business Intelligence) este foarte asemănător cu CRM, în sensul că toată lumea este interesată de acest produs, dar în zona de BI deciziile se iau greu, fiindcă îl folosesc numai companiile care au cu adevărat nevoie de el, care îi descoperă beneficiile. Aceasta este valabil pe toate piețele europene unde este prezent LLP  – Cehia, Slovacia, Ungaria, România (n.r. CRM nu este prezent și în portofoliul din România, încă), Bulgaria și Rusia. Comparativ cu ceea ce se întâmpla cu câțiva ani în urmă, bugetele de IT sunt acum mai reduse și sunt alocate pentru investiții justificate prin veniturile și valoarea generate în afacerea respectivă. În acest context, noi credem că unele dintre sistemele noastre sunt unice pe piață, iar noi reprezentăm opțiunea preferată pentru companii de diferite dimensiuni din industrii variate. În ceea ce privește expansiunea, am deschis un nou birou în SUA, dar avem planuri și pentru Europa, de asemenea.

 

                                                             Camelia Cojocaru