Noile soluții de virtualizare cresc agilitatea clienților prin intermediul automatizării, securității și mobilității datelor

HP a anunțat noi soluții software de virtualizare,  care simplifică, automatizează  și asigura securitatea circulației mașinilor virtuale (VM) și a datelor în medii cloud, oferind clienților o agilitate crescută pentru a aborda în mod dinamic noile oportunități de piață.

Noile soluții  HP Converged Infrastructure ajută la eliminarea problemelor ce apar la vechile infrastructuri, oferind agilitate sporită și simplitate:

“Clienții caută un mediu mai flexibil, virtualizat, care permite mobilitatea  mașinilor virtuale și a serviciilor de date în cadrul întreprinderii”, a spus Bethany Mayer, vicepreședinte senior și manager general, Networking, HP. “Tehnologiile unice de virtualizare ale HP satisfac această nevoie, ajutând clienții să crească în mod semnificativ agilitatea lor și să inoveze într-un ritm pe măsura cererii organizațiilor lor.”

Conectarea centrelor de date dispersate din punct de vedere geografic optimizează mobilitatea încărcărilor de lucru și procesul de recuperare a datelor în urma dezastrelor. În mod normal, acest tip de conectivitate necesită luni de redesign și reconfigurare manuală a rețelei, operațiuni care sunt riscante și costisitoare.

Noul HP EVI este singura(1) tehnologie Data Center Interconnect din industrie care asigură o conexiune de tip “single touch” dintr-o singură locație cu până la opt centre de date din lume. Clienții pot optimiza resursele de server și stocare astfel încât să obțină mobilitatea încărcărilor de lucru sau recuperarea în urma dezastrelor prin conectarea software-ului prin HP EVI între centre.

Cu HP MDC, clienții pot crea funcții multiple, securizate și izolate pentru departamente precum cel financiar, de resurse umane sau de inginerie, reducând în același timp cu 75% numărul de dipozitive de rețea din centrul de date.(1) Combinarea soluțiilor HP EVI și HP MDC simplifică interconectivitatea centrelor de date, reducând costurile totale de proprietate cu 56%(1) prin implementarea unei singure platforme de management.

“ Pentru a putea livra eficiență operațională pe termen lung, compania avea nevoie de o infrastructură centralizată și consolidată pentru un centru de date care să găzduiască  rețeaua noastră de peste 100 de agenții,” a spus Jason Cohen, Global Chief Information Officer în cadrul Diversified Agency Services, o companie globală care oferă comunicare specializată și servicii de marketing. “HP a livrat exact acest lucru și, în plus, noul Data Center Interconnect va asigura continuitatea activității prin distribuirea aplicațiilor și resurselor de operare către cloud-ul nostru privat.”

Pentru a rezolva problema flexibilității și pe cea a costurilor, multe organizații au trecut de la soluții fizice pentru stocare la software de tip VSA și servicii de date bazate pe mașini virtuale pentru a susține noile aplicații pentru încărcări de lucru și creșterea rapidă a volumului de date. Totuși, majoritatea software-lor VSA aparțin unui vendor anume, susținând numai echipamente harware și programe de tip hipervizor provenind de la acest vendor.

HP StoreVirtual VSA este prima soluție de stocare virtuală bazată pe software care operează pe orice server x86, fiind în același timp conectat cu o serie de soluții terțe de stocare externă și susținând o combinație de hipervizori VMware vSphere și Microsoft Hyper-V.(2) Această soluție heterogenă și independentă de componentele hardware, creată pentru a livra stocare partajată în medii virtualizate, elimină constrângerile determinate de vendorii unici, reduce cu până la 60% costurile cu infrastructura și crește gradul de utilizare fără a necesita investiții suplimentare.

 “Capacitatea de a reduce limitările impuse de distanță în rețelistică și de a simplifica infrastructura de stocare sunt importante pentru organizațiile care utilizează VMware vMotion® în VMware vSphere,” a spus Gary Green, Vicepreședinte, Global Strategic Alliances, VMware. “Ne bucurăm să continuăm parteneriatul cu HP pentru a putea permite clienților noștri să abordeze provocările din IT printr-o mai bună utilizare a resurselor și prin optimizare în ceea ce privește mobilitatea încărcărilor de lucru la nivelul centrelor de date.”