IBM a anuntat lansarea unui set complet de Initiative Globale, pentru a oferi un avantaj clientilor care utilizeaza sisteme de cloud. Acest efort are ca scop extinderea ecosistemului de cloud al IBM, permitand organizatiilor sa dezvolte solutii si servicii folosind tehnologiile IBM SmartCloud si IBM PureSystems, construite pe standarde deschise. Pe masura ce tot mai multi clienti adopta tehnologia cloud, este solicitat sprijinul furnizorilor locali, cunoscuti sub numele de Managed Service Providers (MSP) pentru a realiza intr-un timp cat mai scurt servicii de cloud intr-un mod simplist, sigur si economic.

Managed Service Providers ofera un set definit de solutii sau servicii tehnologice clientilor de tipul pay-as-you-go. Acestia sunt solicitati de clientii care doresc sa beneficieze de tehnologii cloud, dar nu dispun de competente interne de IT, de resurse si timp. De exemplu, implementarea inregistrarii electronice a datelor de sanatate in spitalele mici, ramane o provocare. Multi furnizori de asistenta medicala se adreseaza Managed Service Providers, deoarece acestia pot realiza si gestiona un serviciu de cloud pentru procesarea datelor despre pacienti, securizand informatia, astfel furnizorii de asistenta medicala fiind capabili sa se concentreze mai mult asupra pacientului.

Ca parte a anuntului de astazi, IBM face un pas inainte cu privire la colaborarea sa cu Managed Service Providers si Ecosistemul Global pentru a dezvolta solutii si servicii inovative bazate pe tehnologii avansate, precum SmartCloud, PureSystems si solutii de analiza. De asemenea, IBM ofera furnizorilor Managed Service Providers acces la unul din cele patru noi centre globale de excelenta, unde lucreaza cei mai buni experti IBM. Pe langa toate acestea, IBM ofera un set cuprinzator de programe pentru a sprijini eforturile de marketing ale Managed Service Providers, ajutandu-i sa-si dezvolte brandul, sa-si dezvolte cererea privind serviciile lor si sa dobandeasca o crestere a competentelor de marketing. In plus, IBM ofera optiuni de finantare accesibile prin intermediul IBM Global Financing pentru a ajuta furnizorii sa achizitioneze noi tehnologii.

  • Acces la Centrele Globale de Excelenta: IBM lanseaza noi Centre Globale de Excelenta in Shanghai, Tokyo, Ehningen, Germania si in New York pentru a putea oferi acces Managed Service Providers la expertiza tehnologica avansata. Astfel, acestia vor putea dezvolta servicii si solutii inovatoare de cloud pentru a putea aborda cerintele clientilor. Acest lucru va permite Managed Service Providers sa obtina expertiza tehnica in formarea profesionala pe tehnologii precum IBM SmartCloud, PureSystems, tehnologii de stocare si securitate. Acestia vor avea acces la cele 40 de Centre de Inovare IBM din 33 de tari. In plus, IBM va lansa un centru de informare virtual care va oferi un forum interactiv pentru MSP unde sa impartaseasca idei si cunostinte privind provocarile din industrie cu care se confrunta clientii.
  • Servicii suport dedicate pentru marketing si vanzari: IBM ofera un set vast de initiative de suport privind marketingul si vanzarile personalizate pentru Managed Service Providers. Aceste initiative sunt concepute pentru a ajuta Managed Service Providers sa-si dezvolte afacerea, sa-si construiasca brandul si sa genereze cereri In functie de capabilitatile lor. Noul program va oferi acestora solutii pentru construirea unui plan de marketing complet si pentru utilizarea eficienta a social media pentru a-si dezvolta afacerile. In plus, Managed Service Providers vor avea acces la capabilitatile de analiza ale IBM pentru a putea atrage noi clienti si pentru a dezvolta noi oportunitati pentru clientii aflati deja in portofoliu. Ca parte a programului, acestia vor primi sprijin din partea IBM pentu a parcurge programul si pentu a profita de resursele disponibile. O suma semnificativa de 100 de milioane dolari este investita anual in dezvoltarea ecosistemului global al IBM.
  • Profitand de oportunitati cu PureSystems: PureSystems va oferi o noua platforma integrata dedicata Managed Service Providers pentru a regla resursele hardware si software ale proceselor de lucru ce includ un volum mare de date. Integrarea platformei PureSystems si modelele de expertiza tehnologica si flexibilitate de configurare a unei aplicatii on-premise sau a unei aplicatii dintr-un mediu gazduit, fac ca PureSystems sa fie alegerea optima a Managed Service Providers.
  • Capabilitati avansate ale tehnologiei IBM SmartCloud: Managed Service Providers pot profita de avantajele tehnologiei IBM SmartCloud, ce include o optiune de integrare a ofertei ca solutie de sprijin IBM sau a unei solutii proprii construita pe baza IBM SmartCloud Enteprise, pentru a-si extinde portofoliul de servicii. De asemenea, IBM va lucra cu noii furnizori de tip Managed Service Providers pentru a proiecta si dezvolta strategiile centrelor de date, folosindu-se de expertiza IBM de ani de zile in dezvoltarea centrelor de date.
  • Optiuni de finantare prin intermediul IBM Global Financing (IGF): Managed Service Providers pot achizitiona noi solutii si servicii tehnologice pentru a sprijini cresterea economica a companiei, beneficiind de planuri financiare flexibile pentru sisteme, solutii software si servicii IBM – incluzand aici o oferta de credite de 12 luni cu 0% dobanda pentru Sistemele IBM, sistemele de Stocare si Software. Un plan financiar de plati de la IGF poate oferi Managed Service Providers optiuni de plata avantajoase lunare, evitand platile mari in numerar si oferind optiuni de upgrade a sistemelor la jumatatea contractului de leasing. Furnizorii care aleg platformele PureSystems pot amana prima plata pentru 90 de zile.

Extinderea Ecosistemului

Membrii Ecosistemului IBM, ce include Distribuitori Independenti de Software, integratori de sisteme, resseleri si Managed Service Providers, colaboreaza cu IBM  profitand de capabilitatile semnificative ale tehnologiilor IBM, cum sunt SmartCloud, PureSystems si analytics pentru a construi servicii specifice de cloud.

Pana in prezent, IBM a colaborat cu peste 1400 de Managed Service Providers cum ar fi Perimeter, Symmetry, Velocity, CenterBeam, Oxford Networks, PEER 1 Hosting, Connectria si altii. Acestia sunt axati pe livrarea de capabilitati specifice industriei, cum ar fi ajutorul acordat unui furnizor de talie mica de servicii medicale sa gestioneze inregistrarile digitale pe un sistem de cloud securizat sau ajutorul acordat unei banci de dimensiuni medii pentru a putea furniza clientilor operatiuni bancare securizate cu ajutorul smartphone-ului.

“Aceste initiative inovative lansate de IBM dezvaluie noi oportunitati pentru organizatia noastra privind extinderea la nivel global, cat si noi oportunitati de afaceri cu clientii. Combinatia IBM de expertiza tehnica si orientare spre suportul oferit clientilor, privind inovatia cu tehnologie avansata si motorul de marketing ne vor ajuta sa extindem portofoliul de clienti traditionali si sa ajungem pe noi piete”, a declarat Craig Gunderson, CEO al Oxford Networks.

In plus, partenerul de afaceri IBM – Perimeter E-Security cu sediul in Milford CT, colaboreaza cu IBM pentru a aborda cresterea costurilor, a complexitatii si a cerintelor stricte legate de conformitate asociate cu securizarea comunicatiilor si infrastructurii in institutii bancare, centre de asistenta medicala si organizatii guvernamentale. Rezolvarea provocarilor de securitate si reglementare, continua sa devina din ce in ce mai scumpa. Institutiile financiare mici se confrunta cu presiuni privind reglementarea si cu amenintari de securitate, ducand lipsa unor  resurse de securizare a informatiilor precum cele detinute de bancile mari. Tehnologia cloud face posibila abordarea acestor probleme la un cost redus. Aceasta colaborare completeaza capabilitatile Perimeter cu tehnologii avansate, cum ar fi IBM SmartCloud, tehnologii de stocare si capabilitati de securitate, dezvoltand totodata prezenta Managed Service Providers pe pietele aflate in expansiune cum ar fi Africa.

“Deoarece clientii de astazi si-au schimbat modalitatile de achizitie a tehnologiei IT, un furnizor de servicii cloud sau un Managed Service Provider, trebuie sa prezinte credibilitate inainte de inceputul unui parteneriat privind gestiunea de servicii”, a declarat Charles Weaver, CEO al Managed Service Providers Alliance. “Modul de comercializare a produselor si servicilor va face diferenta dintre succes si esec. Acest nou set de initiative IBM, lansate astazi, consolideaza angajamentul companiei de a asigura suportul de marketing si tehnologia necesare acestei comunitati (MSP) pentru a reusi in acest segment”.

Noile oferte, care variaza de la dezvoltarea de competente pana la accesul in Centrele IBM de Cercetare si Dezvoltare si a Centrelor de Inovatie, sunt dovada ca IBM se concentreaza sa ofere capabilitatile si expertiza potrivite pentru a ajuta Managed Service Providers sa vina in intampinarea cerintelor in crestere din partea clientilor si in acelasi timp pentru a-si dezvolta propria afacere.

IBM a anuntat recent sponsorizarea noii Fundatii OpenStack, o entitate independenta, pentru a promova proiectul si tehnologia open source de cloud. OpenStack va spori ofertele Fundatiei IBM SmartCloud, va dezvolta o colaborare mai riguroasa si va accelera ritmul impus de standardele critice din industrie, in timp ce Managed Service Providers vor beneficia intr-un mod mai usor de ofertele IBM prin intermediul tehnologiei cloud.