International Data Corporation (IDC) a realizat o analiză a pieței de securitate endpoint pentru companii și utilizatori individuali și a emis un raport, bazat pe datele pentru anul 2014. Potrivit acestuia, Kaspersky Lab înregistrează o creștere mai rapidă decât cea a pieței în ansamblu: la nivel global, veniturile tuturor furnizorilor de soluții de securitate endpoint au crescut cu 2,6% în 2014, în timp ce veniturile companiei Kaspersky Lab au crescut cu 6,5 %.

Raportul arată că veniturile la nivel mondial pentru furnizorii de securitate endpoint au ajuns la un total de 9 miliarde de dolari în 2014, patru dintre aceștia realizând venituri de peste 700 de milioane de dolari. Împreună, acești furnizori realizează 64% din veniturile totale. Kaspersky Lab se numără printre aceștia, deținând poziția a patra, cu venituri de 710,6 milioane de dolari. În 2014, câștigurile companiei au crescut cu 6,5%, iar cota de piață câștigată a fost de 7,9%. Kaspersky Lab a fost clasată tot pe locul patru și în 2013, atunci când câștigurile companiei au crescut cu 6,1% și a avut venituri de 667 milioane de dolari.

În plus, Kaspersky Lab este considerată de către IDC un câștigător notabil datorită cotei sale aflate în creștere pe piața de securitate endpoint pentru utilizatori individuali. Acest segment a înregistrat o creștere de doar 1% la nivel mondial în 2014, în timp ce cota companiei Kaspersky Lab a crescut cu peste 9%. Creșterea mică a segmentului este asociată, în mare măsură, cu livrările de PC-uri, aflate în scădere.

Garry Kondakov, Chief Business Officer în cadrul Kaspersky Lab a declarat: “Securitatea endpoint a fost întotdeauna în centrul afacerii noastre, în special pe segmentele de utilizatori individuali și întreprinderi mici și mijlocii, pentru care vom continua să furnizăm cele mai bune soluții. În același timp, în următorii câțiva ani, ne așteptăm ca unul dintre principalii factori de creștere să fie segmentul companiilor, în special în domeniul securității non-endpoint. Nevoile clienților noștri s-au schimbat în funcție de evoluția peisajului amenințărilor informatice și de creșterea atacurilor cu țintă predefinită. Informațiile Kaspersky Lab despre securitatea cibernetică, dar și tehnologiile de ultimă generație, pot ajuta utilizatorii să înfrunte cele mai sofisticate amenințări. În viitorul apropiat, ne vom extinde portofoliul pentru companii mari cu soluții și servicii de securitate care merg dincolo de securitatea endpoint clasică, în conformitate cu planul nostru strategic pe termen lung. “