Comisia de Broadband și Dezvoltare Digitală (Broadband Commission for Digital Development), o inițiativă comună a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) și UNESCO, a lansat împreună cu Ericsson un nou raport care analizează efectele pozitive ale broadband-ului asupra oamenilor, mediului și societății.

Intitulat „Transformative Solutions for 2015 and Beyond”, raportul analizează planurile naționale legate de broadband a 138 de țări și identifică cele mai bune practici de guvernare. Acesta îndemnă guvernele să acționeze cât mai repede pentru a include broadband-ul în agenda pentru dezvoltare națională și oferă câteva recomandări în această direcție.

Raportul urmează să fie recunoscut de Ban Ki-moon, Secretarul General al Națiunilor Unite. „Pe măsură ce s-a conturat agenda pentru dezvoltare sustenabilă, am simţit nevoia de a vedea acţiuni şi rezultate,” a declarat Hans Vestberg, Preşedinte şi CEO Ericsson. „Am observat că broadband-ul oferă multe oportunităţi pentru a transforma toate aspectele societăţii. Tehnologia evoluează mai repede decât politicile publice şi ne dorim să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a face cunoscut potenţialul acesteia,” a adăugat Vestberg.

„Prin acest raport, Comisia de Broadband îşi doreşte să încurajeze comunitatea internaţională să recunoască nevoia pentru soluţii care să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a viitorului,” a declarat Dr. Hamadoun Touré, Secretar General al ITU. „De asemenea, raportul prezintă pentru prima dată studii care arată modul în care ţările din jurul lumii folosesc planurile naţionale de broadband ca politici cheie pentru a accelera dezvoltarea sustenabilă”, a mai menţionat Dr. Hamadoun Touré.

Raportul prezintă şi zece recomandări pentru a face broadband-ul mai accesibil pentru toată lumea, a implementa politici de dezvoltare naţională şi a genera integrarea între sectoare a acţiunilor sociale şi economice cu ajutorul broadband-ului şi a tehnologiei.  Sunt oferite şi exemple de bune practici din cinci ţări – Japonia, Mexic, Filipine, Rwanda şi Suedia – care au reuşit cu succes să integreze o serie vastă de obiective de dezvoltare în planurile lor naţionale de broadband, prin eforturile comune ale sectorului public şi celui privat.

Raportul întreg poate fi vizualizat la adresa  Transformative Solutions for 2015 and Beyond sau accesând website-ul www.broadbandcommission.org.