Livrările la nivel mondial de echipamente de imprimare au scăzut cu 10,2% în cel de-al doilea trimestru al anului în curs comparativ cu perioada similară a anului anterior, până la aproape 20 de milioane de unități potrivit International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker. Pandemia COVID-19 continuă să ridice o serie de provocări majorității furnizorilor, în special celor ale căror fabrici se află în China și țările vecine, inclusiv Filipine și Indonezia.

Cele mai importante elemente identificate în al doilea trimestru includ:

  • China a înregistrat o creștere puternică de la un an la altul, de 19,1%, determinată de cererea generală din segmentul consumatorilor. Acest segment este alimentat de cererea generată de activitățile școlare și de munca de la domiciliu.
  • Canon le-a depășit pe celelalte competitoare din top 3, cu o creștere de 1,6% de la an la an, până la aproape 4,3 milioane de unități livrate pentru trimestrul analizat. Creșterea companiei a fost dirijată de livrările de echipamente cu jet de cerneală, pe măsură ce a crescut cererea de imprimante pentru acasă. De asemenea, pentru a spori interesul cumpărătorilor, Canon a susținut campanii cu oferte de reducere și transport gratuit prin intermediul canalelor de online vânzare cu amănuntul.
  • Piața echipamentelor laser monocrom a înregistrat o creștere secvențială de 1,6% contabilizând 5,9 milioane de unități expediate în Q2 2020.

În Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, IDC urmărește dispozitivele de format A2-A4 a căror funcțiune principală este imprimarea documentelor. Perifericele cuprinse în cercetare sunt echipamentele cu funcție unică (imprimantele), imprimantele multifuncționale (MFP) și copiatoarele digitale cu funcție unică (SF DC). Datele pentru toți furnizorii sunt raportate pentru perioadele calendaristice.

Sursa: IDC