Conform International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Security Appliance Tracker, veniturile furnizorilor pe piața globală a dispozitivelor de securitate au crescut cu 12,2% față de perioada similară a anului anterior în al doilea trimestru al anului 2021 (Q2/21), ajungând la aproape 4,7 miliarde de dolari. Aceasta reprezintă o creștere de peste 505 milioane de dolari comparativ cu al doilea trimestru al anului 2020. Livrările totale de aparate de securitate au crescut cu 15,0% de la an la an în Q2/21 la aproape 1,3 milioane de unități.

Piața Unified Threat Management (UTM) a continuat să crească într-un ritm sănătos de 17,1% de la an la an și a reprezentat 65% din veniturile totale ale furnizorilor de echipamente de securitate în Q2/21. Toate celelalte piețe de securitate – Content Management, Intrusion Detection and Prevention (IDP) și Virtual Private Network (VPN) – au avut rate de creștere anuale de o singură cifră, cu excepția Firewall-ului tradițional, care a arătat o ușoară scădere în trimestrul respectiv.

„Piața globală a dispozitivelor de securitate a înregistrat încă un trimestru de creștere puternică în Q2/21, ceea ce evidențiază relevanța hardware-ului de securitate ca parte a strategiilor mixte concepute pentru a proteja ecosistemele hibride din diferite industrii verticale”, a declarat Carlo Dávila, manager de cercetare, Enterprise Trackers la IDC .

Repere regionale

La nivel global, cele două Americi au reprezentat 48,2% din totalul veniturilor pieței echipamentelor de securitate în Q2/21, în timp ce regiunea Asia/Pacific (inclusiv Japonia) a avut o rată dinamică de creștere de 23,4% în trimestrul respectiv. China s-a remarcat cu cea mai rapidă creștere anuală a veniturilor de 33,8%, urmată de Orientul Mijlociu și Africa (MEA), cu o creștere de 14,9%.Sursa: IDC