IBM a anuntat ca Gartner, Inc. a recunoscut IBM ca lider in cadrul Gartner Magic Quadrant din 2014 pentru Managed Mobility Services (MMS)1.

In cadrul acestui raport, Gartner a evaluat 14 furnizori, recunoscand  compania IBM ca unic lider bazat pe viziunea sa completa si abilitatea de executie. Serviciile de inalt nivel oferite de IBM pe piata IT si cele de consultanta pentru afaceri, sunt concepute sa furnizeze capabilitati mobile organizatiilor, ajutandu-le sa aleaga tehnologiile potrivite pentru necesitatile lor unice, care sa le ajute in generarea de rezultate pozitive in afaceri.

Serviciile de mobilitate IBM sunt o parte a portofoliului IBM MobileFirst care permite utilizatorilor sa dezvolte si sa deruleze aplicatii mobile, sa protejeze si sa gestioneze infrastructura  mobila, si sa implice clientii in acest context. IBM ajuta companiile sa descopere intregul potential al serviciilor mobile la nivel de organizatie cu soluţii dezvoltate de la zero – care nu au migrat de pe desktop – pentru a rezolva probleme complexe si a imbunatati rezultatele in fiecare moment.

“Credem ca, pozitionarea ca unic lider de catre Gartner Magic Quadrant e o recunoastere a angajamentului nostru pentru mobilitatea companiilor de afaceri de astazi si transformarea operatiunilor, acum si in viitor,” declara Rich Esposito, General Manager, IBM Global Mobility Services. “Ca si in cazul aparitiei Internetului, dispozitivele mobile schimba felul in care angajatii lucreaza si modalitatea in care companiile isi implica clientii lor. Deoarece aceasta evolutie continua, consideram ca IBM reprezinta in mod cert o alegere pentru conducerea organizatiilor in  era mobila.”

Investitiile substantiale ale companiei IBM in portofoliul sau de solutii software, servicii IT si de solutii enterprise pentru managementul mobilitatii personalului (EMM), permit companiei IBM sa ofere in mod efectiv servicii clientilor sai adaugand valoare la fiecare etapa a procesului de evolutie spre a deveni o organizatie cu adevarat mai focusata pe serviciile mobile.

IBM continua sa faca atat investitii cat si achizitii care sa extinda portofoliul IBM MobileFirst. De exemplu, prin achizitia de companii care dezvolta sisteme de management pentru dispozitive mobile si compania de securitate Fiberlink, IBM si-a dezvoltat baza de clienti in timp ce a creat noi oportunitati de a introduce servicii mobile cu valoare adaugata pentru clientii lor.

La inceputul acestui an, IBM a anuntat ca a fost pozitionat de Gartner ca lider in Magic Quadrant pentru Enterprise Mobility Management Suites.2

Gartner a evaluat 14 furnizori de servicii care s-au calificat  pentru includerea in aceasta evaluare Magic Quadrant, si de asemenea a intervievat referinte client furnizate de catre  participantii la studiul Magic Quadrant, pentru a obtine dreptul de a participa la acest studiu de piata. Procesul de cercetare Gartner Magic Quadrant include de asemenea criteriul de evaluare ce ofera un cadru complet de intelegere a pietei, care a fost utilizat sa analizeze abilitatea de a executa si viziunea completa a celor 14 furnizori de servicii de mobilitate MMS la nivel mondial.