SAP SE si IBM au anuntat ca SAP a ales IBM pentru a fi principalul furnizor strategic de servicii bazate pe infrastructuri de tip Cloud,  pentru administrarea aplicatiilor critice de business – accelerand capacitatea clientilor de a rula aplicatii de business de baza in cadrul mediului cloud. Oferta  SAP® HANA Enterprise Cloud  este acum disponibila prin intermediul solutiilor cloud  scalabile, deschise si securizate furnizate de IBM. Solutia SAP HANA Enterprise Cloud va fi disponibila pe pietele importante ca parte a solutiilor IBM cloud care ruleaza in centrele de date ale companiei. Aceasta oferta  va permite clientilor sa-si  instaleze solutiile software dezvoltate de SAP oriunde pe glob intr-un mediu mult mai rapid si sigur care este sustinut de capabilitatile recunoscute ale  platformelor cloud IBM.

“Dorim sa extindem unul dintre cele mai longevive si de success parteneriate din industriaIT” a declarat Bill McDermott, CEO SAP. “Cererea pentru solutia SAP HANA si pentru suita SAP Business  ce ruleaza pe SAP HANA in mediul cloud este mare si acest acord global cu IBM va anunta o noua era in ceea ce priveste colaborarea in cloud. Cu siguranta clientii vor beneficia de aceasta colaborare si extindere a solutiei SAP HANA Enterprise Cloud.

“Acest anunt  este un important punct de referinta in lansarea platformelor cloud enterprise”, a declarat directorul IBM, Presedinte si CEO Ginni Rometty. “Acesta se  bazeaza pe o traditie indelungata a celor doua companii  in implementarea inovatiei in mediul de business si extinde pozitia globala de lider in mediul cloud al IBM. Platforma noastra de cloud enterprise securizata, deschisa si hibrida va permite  clientilor SAP  sa identifice noi modalitati de lucru intr-o era modelata de solutii BigData, mobile si social.”

Impreuna, IBM si SAP au experienta , solutiile si infrastructura cloud necesare pentru a oferi  solutii de business SAP in mediul cloud IBM. Solutiile SAP permit raspunsuri in timp real prin intermediul capabilitatilor  tehnologiei in-memory computing disponibila in cadrul SAP HANA combinate cu abilitatea de a rula aplicatii critice de business, precum suita SAP Business in mediul cloud. IBM ofera expertiza in domeniul business si arhitectura deschisa  a platformei IBM Cloud Managed Services si SoftLayer – permitand clientilor sa administreze in siguranta sarcinile de  lucru SAP pornind de la variantele test si pana la faza de productie finala pe o infrastructura consistenta, avand transparenta si control asupra stocarii datelor. In plus, clientii vor beneficia de tehnologiile si serviciile dezvoltate de ambele companii care ofera practici de top specifice industriei, permitand clientilor sa-si  transforme organizatiile. Clienti companiilor SAP si IBM, indifferent de marime, vor beneficia de pe urma acestei colaborari dintre cele mai de incredere doua companii din industrie.

Beneficiile cheie ale companiilor de diferite marimi vor include:

  • Clientii pot profita de solutia SAP HANA Enterprise Cloud implementat la nivel global pe  platforma cloud IBM. Acest lucru va  permite clientilor sa prelucreze datele cu ajutorul SAP HANA si aplicatiilor de business in mediul cloud IBM dezvoltat sa confere  viteza, transparenta si control in prelucrarea datelor.
  • SAP HANA va rula pe platforma IBM Cloud pentru  a asigura o abordare bazata pe aplicatii de tip open-standards care va ajuta la crearea fundatiei pentru o integrare mai usoara a investitiior tehnologice deja existente cu noi sarcini de lucru.
  • IBM si SAP sustin implementarea solutiilor de securitate a datelor companiilor care beneficiaza de servicii disponibile pe platforma cloud. Platforma IBM Cloud ofera vizibilitate si control pentru a permite companiilor sa aplice si sa extinda cele mai optime solutii de securitate si in mediul cloud.
  • Companiile vor beneficia de o accesibilitate si de o capacitate de extindere suplimentare care confera o dezvoltare mai usoara pe plan local si extindere  pe plan global cu ajutorul capacitatilor platformei cloud si deasemenea sa respecte legislatia cu privire la protectia informatiilor si alte acte  normative.

Pentru mai multe informatii, vizitati SAP News Center. Urmariti SAP pe Twitter la @sapnews.