IBM si ABN AMRO au semnat un acord  de miliarde de dolari pe o durata de 10 ani pentru a gestiona infrastructura IT care sprijina operatiunile bancii la nivel global. Acordul include implementarea unei platforme IBM cloud private impreuna cu standardizarea si simplificarea ulterioara a unei arhitecturi IT deja existente, pornind de la mobile computing si pana la infrastructura mainframe.

Prin continua optimizare si transformare a infrastructurii cloud, banca are ca obiectiv imbunatatirea calitatii serviciilor, determinarea unei mai mari eficiente operationale si asigurarea de produse noi si inovative care deservesc nevoile digitale in continua schimbare ale clientilor la nivel mondial. Acest acord este asteptat sa creeze economii financiare pe toata durata derularii contractului.

Avand sediul central in Olanda, ABN AMRO ofera servicii clientilor din retail, din domeniul privat si din domeniul corporate. Acest acord prevede extinderea relatiei IT strategice a bancii cu IBM. Acesta faciliteaza in plus banca, in cadrul strategiei lor, sa devina o banca digitala de top. Noul acord cu IBM ofera servicii complete de administrare pentru mainframe, servere, stocare, end-user computing, help-desk precum si suport pe partea de aplicatii; si face parte dintr-o initiativa de transformare la nivel de organizatie  la ABN AMRO, care este axata pe imbunatatirea profitabilitatii prin combinarea orientarii catre client cu excelenta operationala.

“Odata cu aceasta tranformare a ABN AMRO si a schimbarii strategice pe care o vedem in industrie, vom sprijini banca in accelerarea procesului time to market, adresarea si imbunatatirea serviciilor pentru clienti,” a declarat Piet Bil, IBM Managing Director pentru ABN AMRO. “Prin  acest acord  vom  continua accelerarea procesului de transformare al ABN AMRO, facilitand cele mai noi tehnologii si servicii. Prin acest parteneriat continuu, ABN AMRO va putea sa dezvolte infrastructura IT cu noi capabilitati  care sa atraga investitiile IBM in domeniul cloud, precum si in analytics si security.