IBM reinventeaza sistemele email la nivel enterprise anuntand o noua oferta de tip ’’freemium’’ de colaborare sociala care incorporeaza solutii de analytics. Aceasta oferta va furniza  utilizatorilor o noua modalitate de a conversa, de a identifica rapid alti utilizatori sau informatii astfel incat sa indeplineasca sarcinile de lucru. IBM Verse este rezultatul unei investitii de 100 milioane de dolari a companiei in inovatii la nivelul designul-ului de solutii si reuneste solutiile din domeniile cheie cloud, analytics, social si al platformelor de securitate pentru a transforma modul in care sunt realizate sarcinile de lucru in viitor.

IBM Verse are o abordare complet diferita in ceea ce priveste functionalitatile sistemelor email la nivel enterprise integrand multiplele modalitati in care angajatii se conecteaza zilnic – prin intermediul mailului, intalnirilor, calendarelor, partajarii documentelor, mesageriei instant, retelelor sociale – intr-un mediu unic de colaborare. Este primul sistem de mesagerie care dispune de “cautare fatetata” care permite utilizatorilor sa identifice si sa extraga informatii specifice din  diferite tipuri de continut din cadrul casutei de email.

IBM Verse utilizeaza solutii de analytics incorporate oferind o perspectiva de ansamblu care subliniaza inteligent actiunile presante cotidiene ale utilizatorului. Cunoscand preferintele unice ale angajatilor si prioritatile, aceasta solutie ofera informatii despre stadiul unui anumit proiect dar si angajatii si echipele care colaboreaza in cadrul acestuia.

Clientii care utilizeaza IBM Verse vor avea, deasemenea, in viitor optiunea de a incorpora o caracteristica Watson in mediul lor de colaborare. Acest lucru va permite utilizatorilor sa interogheze sistemul Watson pe o anumita tema si sa primeasca un raspuns direct cu rezultatele ordonate in functie de gradul de incredere al surselor.

Lansarea IBM Verse a fost conceputa avand la baza initiativele recente IBM dezvoltate cu scopul de a sprijini organizatiile sa schimbe modul in care lucreaza oamenii, opereaza industriile si performeaza companiile. In Iulie 2014, IBM a lansat un parteneriat cu Apple pentru a dezvolta o noua clasa de aplicatii specifice de business care transforma mobilitatea companiilor. In Septembrie, IBM a prezentat Watson Analytics, o solutie care pune la dispozitia utilizatorilor instrumente puternice de analiza usor de uitlizat. Totodata, in Octombrie, IBM a lansat Navigator o solutie dezvoltata pentru a creste productivitatea individuala si a echipei permitand utilizatorilor sa acceseze, editeze si sa distribuie documente intr-un mod facil si securizat. Recent compania a incheiat un parteneriat global cu Twitter pentru a transforma modul in care companiile inteleg nevoile clientilor, pietele si tendintele utilizand datele Twitter pentru a lua decizii mai informate. Aceste parteneriate si solutia IBM Verse sunt concepute pentru a sprijini companiile sa beneficieze de intreg potentialul profesionistilor si clientilor pe care ii deservesc.

Potrivit IDC, emailul ramane unicul cel mai utilizat instrument de colaborare cu venituri estimate la nivel mondial pentru domeniile de email utilizate de companii de 4.7 miliarde de dolari pana in 2017. (1)

“Convergenta solutiilor de analytics, cloud, social si al tehnologiilor mobile nu are doar un impact in ceea ce priveste aspectele personale ale vietii noastre dar schimba profund si modul in care lucram,” a declarat Bob Picciano, Senior Vice President, IBM Information and Analytics Group.  “Aceste forte remodeleaza modul in care oamenii iau decizii, dezvolta si imparatasesc idei si colaboreaza pentru a indeplini sarcinile pe care le au.  Cu ajutorul solutiei IBM Verse, am provocat echipele noastre de dezvoltare sa utilizeze solutiile de analytics pentru a reinventa complet experienta de colaborare sociala si sa se concentreze pe angrenarea oamenilor si generarea de rezultate, nu pe administrarea mesajelor si a inboxului.

Dezvoltata in colaborare cu peste 50 de clienti si parteneri in cadrul IBM Austin Design Studio si a altor laboratoare din intreaga lume, proiectarea solutiei IBM Verse incorporeaza un feedback continuu de la un spectru larg de utilizatori – de la contabili si lideri in domeniul vanzarilor la profesionisti de marketing si ingineri de software. Rezultatul a fost o serie de progrese in proiectarea solutiei, inclusiv:

Prioritizarea Inteligenta a Sarcinilor: Identificarea si prioritizarea sarcinilor in functie de importanta. Cu caracteristici de cautare instant si inteligenta incorporata, Solutia analizeaza – eventual poate chiar sa prognozeze – comportamentele si preferintele utilizatorului pentru a personaliza experienta sociala unica oferita de o solutie de email unui angajat.

Colaborare Intuitiva pe toate dispozitivele: O interfata de utilizator intuitiva optimizata pentru mediile mobile si de Internet sprijina utilizatorii sa actioneze imediat in ceea ce priveste continutul si conversatiile dispersate anterior pe mai multe instrumente de lucru precum email, calendar, liste cu prioritati, retele sociale, conversatii, intalniri online si documente. Solutia ofera posibilitatea de a partaja continutul cu un singur click similar mai degraba cu o postare pe blog decat un email si de a partaja documente prin intermediul comunitatilor constituite in mediul cloud.

Implicarea utilizatorilor nu a casutei de email: Ofera un context extraordinar in ceea ce priveste oamenii si echipele implicate intr-un anumit proiect sau sarcina care genereaza angajamente mai valoroase ale angajatului la momentul impactului. Acest lucru permite utilizatorilor sa vizualizeze profilele angajatului, sa inteleaga relationarile dintre indivizi si echipe, mai mult sa identifice si sa administreze mai eficient delegarea proiectelor si a sarcinilor.

Livrata prin intermediul patformei cloud SoftLayer care beneficiaza de un grad sporit de securitate, solutia IBM Verse ofera clientilor marilor si micilor companii dar si utilizatorilor persoane fizice o oferta de colaborare sociala scalabila, bazata pe mediul cloud si optimizata pentru mediile mobile si Web. O versiune beta a acestei oferte va fi disponibila companiilor si partenerilor selectati in Noiembrie 2014. O versiune freemium ce va fi furnizata prin intermediul IBM Cloud Marketplace va fi disponibila utilizatorilor in primul trimestru al anului 2015. IBM Verse va fi furnizata ca aplicatie atat pentru sistemele de operare iOS cat si Android astfel incat utilizatorii dispozitivelor mobile sa beneficieze de aceleasi experiente ca si cand ar utiliza un computer.

IBM ofera cel mai vast portfofoliu de tehnologii si expertiza care contribuie la transformarea modului in care ne vom desfasura in viitor activitatea profesionala. Pentru a sprijini clientii sa inoveze si sa ia cele mai bune decizii de afaceri bazate pe informatii platformele IBM cloud si analytics au fost dezvoltate avand la baza o expertiza dobandita din peste 70.000 de angajamente si 5.500 de brevete. Pentru a furniza experiente continue si securizate pe toate dispozitivele, clientii au acces la 11.000 de experti in domeniul mobile si al securitatii sustinuti de 4.300 de brevete ce stau la baza portofoliului IBM MobileFirst. Cu IBM social software utilizat de 79 din cele 100 de companii din topul Fortune realizat la nivel mondial, IBM a fost numit recent lider de catre IDC la nivel mondial in ceea ce priveste cota de piata in enterprise social software pentru cel de-al cincilea an consecutiv. (2)

Pentru mai multe informatii vizitati: www.ibm.com/verse

 

Surses:

1 – IDC Technology Spotlight, sponsored by IBM, Improving Collaboration by Adding Social Capabilities to Email, Jan. 2014

2 – IDC Worldwide Enterprise Social Networks 2014–2018 Forecast and 2013 Vendor Shares, Jul. 23, 2014