IBM a anunţat că IBM SmartCloud pentru Aplicaţii SAP este disponibil la nivel global, inclusiv în  Europa Centrala si de Est.

Cum clienţii extind utilizarea aplicaţiilor SAP pentru mai multe procese de afaceri, precum campanii de marketing care utilizează volume mari de date, ei adesea vor avea nevoie de sisteme mai puternice şi de un management extins. Operarea şi managementul mediilor IT care rulează soluţii SAP necesită o infrastructură avansată şi abilităţi operaţioanale SAP puternice.

IBM SmartCloud pentru aplicaţii SAP automatizează şi standardizează provizionarea mediilor IT şi poate accelera livrarea de servicii prin intermediul personalului calificat de specialitate. Serviciile SmartCloud pentru aplicaţii SAP oferă 99.7% disponibilitate, pe baza unui model global de livrare. Acest serviciu este disponibil pentru SAP Business Suite şi pentru portofoliul de soluţii SAP BusinessObjects ca o soluţie ‘’enterprise-class’’, Platformă-ca-Serviciu (PaaS) complet gestionată pentru a rula soluţiile SAP într-un mediu de producţie.

“Noul serviciu de cloud al IBM pentru aplicaţii SAP ilustrează munca depusă împreună de cele două companii în ultimii 40 de ani pentru a furniza servicii cu valoare adaugata la nivel de intreprindere pentru mii de clienţi”, a declarat Dr. Vishal Sikka, membru al SAP Executive Board, Technology and Innovation. “Cloud computing-ul ajută clienţii noştri să transforme infrastructura IT in vederea sustinerii proceselor de afaceri. Suntem încrezători că parteneriatul cu IBM – utilizând platforma lor SmartCloud şi aplicaţiile noastre de business – va ajuta la furnizarea de servicii cu valoare diferenţiată clienţilor din întreaga lume”.

În plus, IBM utilizează expertiza avansată, instrumente şi procese IBM Global Business Services, împreună cu SmartCloud pentru aplicaţii SAP pentru a oferi LifeCycle-ca-Serviciu. Acest lucru poate transforma implementările de aplicaţii SAP end-to-end – de la proiectare, la producţie. Cu acest serviciu, IBM îşi asumă responsabilitatea şi controlul aplicaţiilor SAP şi oferă management, inclusiv pachete de software şi de soluţii SAP, precum şi suport pentru sistemul de operare pe care rulează baze de date şi aplicaţii middleware.

Clienţii pot instala soluţiile de dezvoltare SAP şi pot testa operaţiunile în serviciul public de cloud al IBM – SmartCloud Enterprise. Apoi aceste aplicaţii SAP pot fi trecute în platforma de producţie SCE+ pentru a asigura în continuare o disponibilitate mai mare a operaţiunilor.

Clienti de referinta

IBM are clienţi care utilizează SCE+ în domeniile: financiar, telecomunicaţii, producţie, electronică, guvernamental şi servicii medicale. De exemplu, IBM SCE+ este platforma cloud care stă la baza Philips Smart TV-pentru serviciile care utilizează Internetul. Acesta oferă servicii interactive pentru câteva milioane de telespectatori din peste 30 de ţări din Europa, precum şi pentru Brazilia şi Argentina.

„Aveam nevoie de un mediu de cloud computing suficient de rezistent pentru a susţine cererile neaşteptate, atunci când milioane de telespectatori accesau o varietate de servicii în reţeaua noastră”, a declarat Albert Mombarg, managerul Philips Smart TV la TP Vision, un joint-venture între Philips şi producătorul TPV. „IBM SmartCloud Enterprise+ oferă un mod economic şi flexibil pentru a crea noi servicii pentru telespectatorii noştri şi ne aşteptăm să transformăm oferta Philips Smart TV şi modalitatea de a derula actuala inovaţie a business-ului”.

De asemenea, domeniul asistenţei medicale este foarte potrivit pentru SCE+. Summit Health, o societate din domeniul asistenţei medicale utilizează IBM SCE+ pentru a susţine planurile de creştere ale companiei în ceea ce priveşte managementul îngrijirii medicale şi programele proactive de wellness.

Generalitat de Cataluña, un guvern regional din Spania, planifică utilizarea SCE în cadrul unui nou centru cloud de date în Spania pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate şi partajarea resurselor între universităţi şi primării.