IBM anunta ca International Data Corp (IDC) a numit IBM lider in domeniul Platformelor de Stocare  Date Definite prin Software (Software Defined Storage Platforms: SDS-P) in cea mai recenta editie a raportului Worldwide Storage Software QView pentru al doilea trimestru al anului 2014, luand in calcul veniturile obtinute din vanzarea de software.
Aceasta clasificare reflecta adoptarea pe scara larga a tehnologiilor SDS-P de catre clientii care doresc accesarea mai rapida si mai sigura a volumelor de date in continua crestere.

IDC descrie SDS-P ca fiind, “platforme ce livreaza intreaga suita de servicii de stocare prin intermediul unui pachet software care utilizeaza (fara a reprezenta o obligativitate) hardware incorporat ce contine componente universale.

Portofoliul IBM SDS-P include tehnologii software si hardware universale precum sistemul software distribuit la nivel global, denumit Elastic Storage care administreaza automat datele atat la nivel local cat si la nivel global. Deasemenea sistemul reprezinta un progress in ceea ce priveste viteza de accesare a datelor, administrarea mai facila si capacitatea de a dimensiona infrastructura tehnologica mai rapid si mult mai eficient din punct de vedere al costurilor.

In plus fata de Elastic Storage, portofoliul include software IBM de stocare virtualizata, SAN Volume Controller, care permite clientilor sa virtualizeze infrastructuri de stocare pentru mutarea mai rapida si mai sigura a datelor intre sisteme de stocare diferite. SAN Volume Controller este disponibil ca o componenta a Centrului IBM Virtual de Stocare care furnizeaza capabilitati suplimentare pentru managementul stocarii datelor precum back up, restaurarea si administrarea interfetei.

In fiecare an, Asociatia de Tenis a Statelor Unite (ATSU) colaboreaza cu IBM pentru a furniza fanilor turneului US Open o experienta dinamica prin utilizarea dispozitivelor mobile. Infrastructura bazata pe tehnologia cloud genereaza constant un volum de date in continua crestere, precum si o crestere constanta a cererii pentru un acces mai variat  si o analiza mai ampla in ceea ce priveste meciurile din cadrul turneului. In timpul turneului US Open din 2013, ATSU a generat 2.9 milioane de ore de transmisiuni video live si a avut peste 400 de milioane de accesari pe pagina de internet a turneului, toate acestea pe parcursul a doar doua saptamani.

“Infrastructura IBM versatila si sigura, ce sprijina competitia US Open ne permite sa le oferim fanilor informatiile necesare despre desfasurarea turneului, indiferent unde sunt locati”, a declarat Nicole Jeter West, Senior Director of Ticketing and Digital Strategy, ATSU. “Platforma dinamica cloud oferita de IBM ne ajuta sa ne asiguram ca putem furniza, aproape in timp real, continutul potrivit tuturor pasionatilor de tenis din intreaga lume.” Platforma digitala fiabila, ce le ofera fanilor turneului US Open acces constant, in timp real, la scoruri, statistici, video, etc. este implementata pe IBM Elastic Storage, care se bazeaza pe tehnologia General Parallel File System (GPFS) a companiei.

“Capabilitatile Platformelor de Stocare  Date Definite prin Software dezvoltate de IBM ofera  clientilor  scalabilitatea si accesul rapid la date solicitate si asteptate de catre clientii, angajatii si partenerii lor”, a declarat Jamie Thomas, Director General, SDS-P, IBM Systems & Tehcnology Group.

Raportul IDC Worldwide Storage Software QView ofera o perspectiva asupra intregii piete si a valorii actiunilor furnizorilor de pe piata de software de stocare. Cel mai recent studiu IDC reprezinta o premiera prin masurarea dimensiunii pietei de SDS-P. Conform companiei, “vanzarile SDS-P au reprezentat doar 3.5% din valoarea totala a pietei de software, dar au crescut cu peste 15.7%  in perioada analizata.”

 

* IDC’s Worldwide Storage Software Taxonomy, 2014 (Doc #249822)

 

Pentru mai multe informatii despre IBM Software Defined Storage, vizitati www.ibm.com/storage/software-defined-storage