IBM a prezentat recent un portofoliu de produse software de stocare care oferă eficienta sporita, permițând organizațiilor să acceseze și să proceseze orice tip de date, de pe orice dispozitiv de stocare, oriunde în lume.

Denumită Elastic Storage, tehnologia oferă performanță fără precedent și scalabilitate infinită, fiind capabilă să reducă costurile de stocare cu până la 90%, prin mutarea automată a datelor pe dispozitivul de stocare cel mai eficient din punct de vedere al performanței și costurilor. 
Proiectate în Laboratoarele de Cercetare ale IBM, tehnologiile de ultimă generație permit companiilor să exploateze, nu doar să gestioneze, creșterea explozivă a datelor dintr-o varietate de surse: dispozitive, senzori, procese de business și rețele sociale. Noul software de stocare este proiectat pentru aplicațiile intensive de date, care necesită acces rapid la volumele mari de informații – de la procesarea datelor seismice, la risc management, analize financiare și cercetare științifică – pentru a genera cel mai bun răspuns în situațiile critice. 

IBM Research a demonstrat faptul că Elastic Storage poate scana cu succes 10 miliarde de fișiere pe un singur cluster în doar 43 de minute –  o demonstrație de tehnologie care se traduce în performanță de neegalat pentru clienții care analizează volume mari de date pentru a extrage perspective de business. 
Software-ul Elastic Storage va fi disponibil ca un serviciu cloud IBM SoftLayer in cursul acestui an.