În noua eră de calcul, companiile caută modalităţi rapide pentru implementarea cloud cu scopul de a profita de mediile hibride care maximizează perspectivele generate de Big Data şi pentru a oferi moduri inovative de schimbare a resurselor. Organizațiile sunt nevoite să parcurgă volume mari de date pentru a înțelege mai bine și mai rapid cauzele problemelor și pentru a implementa rapid o soluționare a acestora. Totodată, acestea trebuie să prezică evenimentele și să optimizeze modul în care sunt gestionate. IBM a sesizat aceste necesităti și este într-o continuă căutare și dezvoltare de soluții pentru a le răspunde.

IBM PureData System

Pentru a ajuta organizațiile de la nivel global sã gestioneze volumul mare de date generat zilnic, IBM a extins familia de sisteme expert integrate PureSystems cu un nou sistem: PureData System. Acum, clienții pot gestiona și analiza mai rapid și mai eficient un volum mare de date (dimensionat în petabytes) în doar câteva minute și pot utiliza în mod inteligent informațiile cheie pentru a  sprijini obiectivele de business specifice.

’’IBM PureData System reprezintã un important pas înainte în strategia globală a IBM, de a oferi o familie de sisteme cu expertiză încorporată bazatã pe experiența acumulată timp de decenii în reducerea costurilor și a complexității asociate cu sistemele IT. IBM PureData for Analytics, având la baza tehnologia Netezza, este o aplicație de date simplă pentru sisteme de analiză riguroasă. Aceasta simplifică și optimizează performanța serviciilor de date pentru aplicații de analiză, permițând rularea unor algoritmi complecși în doar câteva minute, nu în ore’’,  a menționat Marian Pascu, Big Data Sales Specialist, IBM SEE.

IBM PureData for Analytics oferă:

Viteză: Prin intermediul noului PureData for Analytics companiile vor fi capabile să gestioneze volumele mari de date (Big Data) mai rapid ca oricând, cu o rată efectivă de 128 gigabyte pe secundă.

Simplitate & ușurință în administrare:  Întregul ciclu de viață al PureData for Analytics a fost simplificat; de la modul în care sistemul este achiziționat și implementat, la modul în care este gestionat. Acest lucru are ca rezultat un cost de proprietate mult mai scazut și un efort pentru mentenanță minim. Sistemul este pus în funcțiune în câteva ore, necesită o minimă configurație a performanțelor și administrare pe parcurs redusă.

Rapiditate în generarea de  valoare pentru afaceri: IBM PureData System for Analytics, construit pe baza tehnologiei Netezza, oferă performanță înaltă în mod automat, fără indexări și configurări. Toate integrările de hardware, software și stocare sunt deja realizate, scurtând ciclul de implementare și timpul de generare al valorii de business pentru inițiativele BI și pentru cele analitice.

Eficiență: IBM PureData System for Analytics simplifică dramatic procesele de analiză prin consolidarea întregii activități analitice într-un singur loc: acolo unde sunt situate datele. Migrarea proceselor analytics către IBM PureData System este realizată facil prin intermediul unei platforme analitice furnizată cu fiecare sistem. Cu suport pentru PMML 4.0 în cadrul aplicației, cei care operează datele pot acționa chiar în cadrul sistemului, eliminând necesitatea unei infrastructuri separate de preprocesare, transformare și migrare. Cercetătorii datelor pot construi modele utilizând toate datele enterprise, iterând ulterior diferite modele mult mai rapid și mult mai optim create. Predicția și evaluarea pot fi efectuate când datele sunt alocate, în același timp cu alte procesări. Utilizatorii pot obține probabilitățile predicțiilor aproape instantaneu, fiind astfel ajutat procesul de analiză avansată care va fi disponibil în întreaga organizație. Având la bază IBM Netezza Analytics, infrastructura analitică încorporată și librăria extensivă de funcții statistice și matematice, suportă un set extins de instrumente analitice și de limbaje de programare, fiind livrată cu peste 200 de funcții analitice scalabile în baza de date care execută procese de analiza în paralel.

Portofoliul Flash extins de la IBM

Portofoliul Flash al IBM oferă performanţă excepțională pentru a genera valoare economică imediată, măsurabilă în cadrul infrastructurii IT – servere, software, aplicaţii şi stocare. IBM este primul mare furnizor de soluții pentru stocare care oferă eMLC Flash Storage Systems şi care a încorporat flash în servere şi în produsele de stocare de mulţi ani.

“Flash – memorie re-writable extrem de eficientă – poate accelera timpii de răspuns în ceea ce privește colectarea datelor din servere și sisteme de stocare de la milisecunde, la microsecunde. Deoarece nu conține părți mobile, tehnologia este mai sigură, mai durabilă și mai eficientă din punct de vedere energetic decât tehnologia hard disc. Aceste beneficii au propulsat tehnologia Flash în top, aceasta fiind folosită într-o varietate de dispozitive mobile – de la telefoane, tablete, la servere si sisteme de stocare de tip enterprise”, a declarat Dan Popa, Storage Principal, IBM România & Republica Moldova. “Astăzi, când organizațiile se confruntă cu gestionarea unor volume mari de date,  cu o cerere crescută privind perspective analitice mai rapide,  și cu o creștere a costurilor pentru energie în centrele de date, Flash-ul devine rapid o necesitate cheie pentru a susține inițiativa Smarter Enterprise.”

IBM oferă clienţilor săi cel mai complex portofoliu Flash din industrie prin intermediul IBM FlashSystem şi IBM FlashSystem Solution virtualizate, precum şi prin ofertele optimizate în cadrul XIV, Storwize V7000 şi DS8000. Big Data schimbă percepția oamenilor asupra stocării. De la masivele de date generate şi partajate, la cererea crescută pentru capacitate suplimentară şi acces la aceasta prin intermediul cloud, Big Data transformă modul în care stocarea este gestionată şi transmisă în centrul de date.

 

Servicii de găzduire și gestionare a aplicației SAP oferite de IBM

IBM vine în atenția companiilor mici și mijlocii cu o soluție complexă care ajută la optimizarea infrastructurii IT cât și la reducerea costurilor operaționale. IBM furnizează clienților un pachet complex ce conține componente hardware, software, comunicații și serviciile asociate operării aplicației SAP.

SAP și IBM aduc o ofertă nouă în care sunt incluse licențele software, infrastructura și serviciile asociate, oferind astfel clienților utilizarea și implementarea aplicației SAP într-un mod rapid și accesibil, totul pe baza unui abonament lunar.

’’Serviciile de găzduire și gestionare a aplicației SAP oferite de IBM reprezintă cea mai rapidă, flexibilă și eficientă soluție de implementare și utilizare a platformei SAP. Aceasta oferă o infrastuctură hardware și software variată; este accesibilă și flexibilă din punct de vedere financiar ; evită costurile inițiale cu licențele și echipamentele HW; oferă posibilitatea de a adăuga instanțe suplimentare pe masură ce afacerea se dezvoltă; oferă costuri predictibile, fără costuri ascunse’’ a declarat Viorel Delinschi, Business Development Executive, IBM SEE.

’’IBM România este cel mai bun furnizor de servicii specifice unui centru de date la cel mai înalt nivel de calitate. În urma implementării soluției IBM, clientul își va reduce costurile IT și își va îmbunătăți timpii de răspuns pentru serviciile interne’’ a adaugat Viorel Delinschi.

Compania IBM este unul dintre liderii mondiali în furnizarea de servicii cloud. Recent, IBM a achiziționat SoftLayer pentru a dezvolta portofoliul Infrastructure as a Services (IaaS) cu o rampă pentru cloud facilă și sigură care integrează IBM SmartCloud.

SoftLayer va permite IBM să furnizeze în premieră soluții ce îmbină securitatea, confidențialitatea și fiabilitatea mediilor cloud private cu rapiditatea și costurile reduse ale mediilor de cloud public. SoftLayer oferă o capabilitate inovativă care livrează cloud atât pentru companiile online, cât și pentru mediul guvernamental și Fortune 500.

De curând, compania IBM a anunțat că Inventatorii săi au patentat o tehnică de alocare dinamică a resurselor de cloud computing ale centrelor de date pe baza unei analize automatizate a celor mai eficiente caracteristici, având ca rezultat performanţă îmbunătăţită şi economii, în locul unei abordări ineficiente care să acopere mai multe necesităţi de management al centrelor de date pentru cloud.

Invenţia automatizează serviciile cloud pe baza necesităţilor individuale ale clienţilor

IBM investeşte peste 6 miliarde de dolari anual în cercetare şi dezvoltare şi se află pe prima poziţie a beneficiarilor de brevete din Statele Unite ale Americii de 20 de ani consecutiv.

Invenţia IBM şi leadership-ul privind brevetele este ilustrată aici: http://ibm.co/11k6fRn.