IBM anunta demararea unei colaborari cu compania Wydawnictwa Cyfrowe LLC, un funizor de top in domeniul serviciilor digitale pentru manuale electronice, colaborare prin intermediul careia IBM va oferi acces la platfoma podrecznik.edu.pl. Aceasta platforma va gazdui manualele pe infrastructura cloud oferita de SoftLayer, o companie IBM. Editurile vor putea sa distribuie versiunile electronice ale manualelor mult mai usor, astfel incat, atat profesorii cat si studentii, sa poata avea acces la noile forme de educatie interactiva.

Aceasta noua generatie de manuale electronice poate oferi oportunitati de invatare mult mai variate comparativ cu metodele traditionale si publicatiile multimedia. Datorita accesului online, parintii pot urmari indeaproape, in timp real, evolutia  copiilor lor.

Acest program national, la implementarea caruia companiile Wydawnictwa Cyfrowe si IBM colaboreaza, include furnizarea unei platforme intuitiva si interactiva capabila sa distribuie manualele electronice si alte materiale educationale de la diferite edituri in scolile din intreaga tara.

Platforma Podrecznik.edu.pl ofera editurilor posibilitatea de a converti materialele educationale in conformitate cu reglementarile Ministerului National al Educatiei in ceea ce priveste manualele electronice. Editurile vor avea costuri  reduse in comparatie cu costurile  implicate de dezvoltarea propriilor standarde de transformare in format digital, echipa fiind concentrata pe realizarea obiectivelor propuse.

Platforma nu numai ca va permite transformarea in format digital a materialelor educationale, dar va facilita si procesele de distributie si vanzare. Manualele electronice stocate in mediul cloud vor permite profesorilor sa isi creeze propriul plan de predare sau sa utilizeze continutul pentru a crea alt manual, permitand o mai mare flexibilitate profesorilor care au stiluri diferite de predare.

Dezvoltarea unei curricule pe infrastructura cloud a companiei SoftLayer permite profesorilor si studentilor sa o acceseze de oriunde si de pe orice dispozitiv inclusiv computere, tablete si telefoane inteligente. Datorita accesului imbunatatit oferit de mediul Cloud, profesorii vor putea sa coordoneze sarcinile individuale ale studentilor mai usor si mai eficient, imbunatatind in acest mod experienta educationala.

“Serviciile disponibile pe platforma cloud sunt convenabile pentru edituri deoarece pot reduce costurile si timpul de lansare a noilor produse pe piata,” a declarat Marek Majewski, Manager Software Group, IBM Polonia. “Distribuirea manualelor electronice pe platforma cloud a SoftLayer va creste securitatea si accesul la cunostinte.”