IBM îmbunătățește capabilitățile de securitate, de cloud și de analytics cu noile sisteme Power si noile tehnologii de stocare și mainframe

Familia Power Systems este echipată cu un nou procesor Power 7+ ce oferă securitate extinsă, procese analitice de business mai rapide, capacitate flexibila și performanțe semnificativ îmbunătățite.(1)

Noile sisteme de stocare DS8870 sunt de trei ori mai rapide decât modelul precedent.(2)

IBM DB2 Analytics Accelerator V3 rulează procese rapide de analiză pe mainframe-ul zEnterprise EC 12; zSecure detectează activitățile suspecte înainte ca sistemul să fie compromis.

IBM a prezentat astazi noile tehnologii create pentru a răspunde provocărilor actuale ale organizațiilor, precum securitatea îmbunătățită, abilitatea de a beneficia de  cloud computing și cerințele de management și analiză a volumelor mari de date. Noile oferte includ cel mai avansat sistem Power Systems, un nou sistem de stocare disc și actualizari importante de software pentru cel mai nou mainframe al IBM.

Anuntul este parte a interesului companiei IBM fata de sistemele Smarter Computing, ce au ca scop rezolvarea provocărilor tot mai variate și mai intense, de la vulnerabilități de securitate până la managementul volumelor de date, cu care se confruntă companiile.

Compania Toyota Australia este un exemplu de client IBM ce are nevoie de un management complex al informatiilor. Având un sistem sofisticat de producție , logistică și un centru de operațiuni de componente în cadrul fabricii din Altona – Melbourne, Toyota Australia utilizează o serie de servere IBM de tipul Power ce rulează software SAP pe AIX, pentru a realiza gestiunea și analiza disponibilității pieselor auto, datelor de livrare, planificărilor vânzărilor și inventarului. Procesul de producție se bazează în totalitate pe această infrastructură pentru ca operațiunile de produție să fie cât mai eficiente, dar și pentru a putea livra la timp mașini, astfel încât compania să răspundă cerințelor clienților și piețelor de export.

„Una dintre preocupările majore ale companiei noastre este managementul întârzierilor. Acesta are potențialul de a afecta linia de producție, cauzând pierderi de milioane de dolari atât nouă, cât și celor 250 de dealeri auto din țară. Având la dispoziție o infrastructură rapidă pe care ne putem baza, este un aspect vital pentru succesul companiei. IBM ne oferă instrumentele necesare pentru a veni, într-un mod cât mai eficient, în sprijinul companiei.”, a declarat James Scott, CIO al Toyota Australia.

Noul Power System Tout POWER 7+, capabilitati flexibile la cerere și procese rapide de business analytics

Ca rezultat al unei investiții de 1.4 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare, IBM anunta astazi tehnologia sa enteprise Power Systems, dotată cu inovații hardware și software destinate să ofere clienților posibilitatea sa capteze informatii relevante pentru business-ul lor in mod rapid și sigur.

Serverele IBM Power 770 și Power 780 sunt dotate cu microprocesorul Power7+, o tehnologie ce oferă performanțe crescute cu până la 30-40% a sarcinilor de lucru, compartativ cu versiunile precedente. (1) Printre numeroasele caracteristici, Power7+ oferă o memorie cache de 2.5xL3, securitate îmbunătățită cu encripție mai rapidă a fișierelor pentru sistemul de operare IBM AIX și compresie a memoriei. Power7+ are același consum de energie ca și generațiile precedente ale microprocesoarelor Power7.

În topul gamei de sisteme Power se află Power 795. Serverul este creat pentru a oferi posibilitatea clienților să ruleze rapid aplicații complexe, precum business analytics, folosind memoria de până la 16 terrabytes și cei 64 GB de Dual In Line Memory Modules (DIMM).

În plus, IBM a adăugat noi capabilități familiei de servere Power Systems  pentu a ajuta clienții să realizeze infrastructuri virtualizate de cloud privat sau infrastructuri cloud managed services și să răspundă într-un mod dinamic modificărilor cerintelor privind aplicațiile și sarcinile de lucru. De exemplu, capacitatea Elastic Capacity on Demand pentru Power Systems Pools, permite partajarea resurselor pe mai multe servere, ceea ce poate îmbunătății disponibilitatea și poate oferi acces la resurse în timpul activităților planificate si neplanificate de mentenanță.

Când o infrastructură cloud este gestionată cu ajutorul software-ului de virtualizare IBM PowerVM, clienții pot muta mult mai usor partiții individuale ale serverelor pentru a gestiona rapid resursele in concordanta cu cerintele de business. Mașinile virtuale individuale pot fi mutate de trei ori mai rapid și migrațiile simultane pot avea loc de 4.7 ori mai rapid decât versiunile precedente. (3)

Infrastructura IT a corporaților este atacată de aproape 60.000 de ori zilnic (4), atacurile cauzând pagube de 5.5 milioane de dolari (5). Astfel, securitatea a ajuns să reprezinte o preocupare importantă a organizațiilor. Pentru a spori securitatea datelor, soluțiile software IBM PowerSC și Trusted Surveyor au fost updatate și acum pot furniza alerte in timp real și raportări de securitate imbunatatite.

IBM accelerează capabilitățile de stocare entreprise a volumelor mari de date

Numeroase organizații ce lucreaza cu volume mari de informații continuă să surprindă provocări aflate în creștere pentru administratorii IT. Cresterea volumelor de date pune la încercare trei aspecte importante ale sistemului: performanța, flexibilitatea și securitatea. Pentru a ajuta clienții să facă față acestor provocări, IBM a îmbunătățit două dintre sistemele sale de stocare de mare putere, sporind performanța efectivă și sistemul de securitate.

IBM System Storage DS8870 este cel mai nou și puternic membru al familiei DS8000 de sisteme de stocare „high-density”. DS8870 este echipat cu procesor IBM Power7 și cu o memorie cache de până la 1TB. Acesta oferă o capacitate de management a proceselor de până la 3 ori mai mare decât actualul model DS8800. (2)  Pe lângă toate acestea, potrivit Consiliului de Performanță a Stocării, DS8870  s-a situat pe prima poziție în urma testului de referință standardizat SPC-2. În plus, DS8870 vine cu drivere de auto-encripție pentru o securitate suplimentară.

Privind stocarea pe banda, IBM a îmbunătățit IBM Virtualization Engine TS7700 Release 3, un sistem ce îmbină virtualizarea cu banda magnetică. Sistemul este o versiune îmbunătățită a TS7700 Enterprise Virtual Tape Library System, folosit de regulă  în corporații. Acesta are la bază mainframe-uri și este destinat sa ajute administratorii sa virtualizeze sistemele lor existente de stocare pe bandă magnetică, pentru a obține un management mai bun, capacitate și securitate îmbunătățită. Virtualization Engine îmbunătățește sistemul la fiecare etapă, folosind encripție de tipul end-to-end și având capacitatea de a conecta până la șase sisteme într-o arhitectură de tip rețea pentru un acces mai bun la informații.

Noua soluție „Technical Computing for Big Data” include sistemul „IBM General Parallel File System” (GPFS), o platformă performantă de management al fișierelor adesea utilizată în medii de calcul de înaltă performanță pentru stocarea și livrarea unor volume mari de date pentru domenii precum predicțiile meteo, exploatări petroliere și producție media digitală. GPFS împreună cu ultima platformă IBM Platform Symphony de stabilire a priorităților, precum și cu IBM Intelligent Cluster le va crea clienților enterprise un mediu de lucru scalabil, de înaltă performanță pentru analytics.  

Un nou software mainframe pentru analize operaționale, cloud și securitate

IBM a anunțat astazi ofertele software pentru cel mai nou mainframe al companiei – zEnterprise EC12, lansat pe 28 August – pentru a ajuta clienții să opereze mai eficient infrastructura IT, concomitent cu exploatarea informațiilor critice în vederea stabilirii perspectivelor de business și pentru a ajuta companiile să ofere servicii mai bune clienților.

zEC12 este unul dintre primele sisteme care rulează aplicații de procesare a tranzacțiilor și care realizează procese de analytics pe un singur calculator, permițându-le clienților să primească și să analizeze informații de business structurate, în timp real. Datorită IBM DB2 Analytics Accelerator V3, IBM face mai simplă, mai rapidă și mai accesibilă analiza datelor pe sistemul  zEC12. IBM DB2 Analytics Accelerator V3 poate acelera timpii de răspuns ai analizei pentru a oferi perspective de afaceri și rezultate prompte. De asemenea, Accelerator poate reduce nevoia de a stoca informații pe hard-disk cu până la 95 la sută, iar acest lucru poate reduce  semnificativ costurile de depozitare. (7)

IBM a luat decizia ca popularul său procesor de tranzacționare CICS (Customer Information Control System) să fie dezvoltat, livrat și gestionat cu ajutorul tehnologiei cloud pentru a ajuta astfel clienții ce folosesc zEnterprise să își contruiască sisteme private cloud cu care să poată susține un volum mare de tranzacții per client. Noua versiune, CICS 5.1,  are posibilitatea să ofere în cloud aplicații interactive precum sisteme ATM, aplicații de tip banking și aplicații pentru asigurări.

Noul IBM Security zSecure Suite V1.31.1 consolidează securitatea informațiilor prin identificarea și localizarea activităților suspecte, înainte ca sistemul să fie compromis, prin monitorizarea în timp real a tuturor amenințărilor și alertelor, oferind analize de tipul network behavior. Integrarea unui sistem QRadar SIEM (security information and event management) asigură o monitorizare a securitatii la nivelul intreprinderii.

Sistemul de rețele

Pe lângă îmbunătățirile aduse sistemelor și mediilor de stocare, IBM a anunțat un controller SDN (Software Defined Networking). Noul controller IBM Programmable Network Controller – asigură software inteligent pentru RackSwitch-ul IBM și alte switch-uri de tip OpenFlow. Prin intermediul OpenFlow, se pot crea rețele virtuale cu scalabilitate și flexibilitate necesare pentru a răspunde la schimbările de business în mediul cloud și în alte medii mobile de servicii.

Finanțarea

IBM Global Financing (IGF) poate ajuta clienții să achiziționeze sisteme IBM cu o finanțare care promovează o mai mare flexibilitate financiară, care scade costul total de deținere și asigură plăți predictibile. Prin colaborarea cu un partener strategic precum IGF, clienții pot economisi bani la început pe care îi pot utiliza apoi pentru alte inițiative vitale ale afacerii lor. Cu o experiență de lider în domeniu, IGF poate să personalizeze programele de finanțare în funcție de client pentru a ajuta accelerarea fluxului de numerar în cadrul unui proiect, de-a lungul întregului ciclu de viață al produsului IT.

Clienții care îndeplinesc condițiile de acordare a unui credit pot amâna prima plată până în 2013, pentru o mai mare flexibilitate a bugetului. De asemenea, IGF oferă 0% finanțare la un împrumut sau o concesionare pe 12 luni plătite integral – pentru soluțiile IBM selectate. Pentru clienții care migrează de pe platforme ce nu aparțin IBM, IGF le ofera răscumpărarea serverelor mai vechi la o valoare de piață care le facilitează astfel tranziția catre sistemele IBM.

Despre IBM    

Pentru mai multe informații despre IBM Smarter Computing, accesați: www.ibm.com/smartercomputing.

(1)     Testarea de laborator a IBM a arătat o îmbunătățire a performanțelor de bază a fiecărui nucleu în parte cu 20-30% față de versiunea anterioară.

(2)     IBM, „IBM System Storage DS8870 Performance Whitepaper” Octombrie 2012.

(3)     Testele de laborator IBM au arătat ca  îmbunătățirile performanței „Live Partition Mobility” le va permite clienților să migreze o singură partiție de 3 ori mai rapid și să migreze mai multe partiții simultan de 4.7 ori mai rapid decât până acum.

(4)     IBM Managed Security Services, 2010. Bazat pe IBM X-Force Data and Analysis.

(5)     Institutul Ponemon, “2011 Cost of Data Breach Study:United States,” Martie 2012.

(6)     Consiliul de Performanță al mediilor de Stocare, “SPC Benchmark 2™ Full Disclosure Report IBM Corporation, IBM System Storage DS8870,” Octombrie 2012. Pentru detalii, accesați: http://www.storageperformance.org/results/benchmark_results_spc2#b00062

(7)     Bazat pe operații matematice de mutare a datelor pe IBM DB2 Analytics Accelerator V3.

Ofertele IBM Global Financing sunt disponibile prin intermediul IBM Credit LLC in Statele Unite ale Americii si in alte filiale si divizii din intreaga lume pentru clientii care se califica din mediul privat si guvernamental. Evaluarea si disponibilitatea iau in calcul aprecierea nivelului de indatorare al clientului, conditiile financiare, tipul ofertei, Elementele non-hardware pot fi taxate o singura data si sunt finantate printr-un sistem independent de creditare. Preturile si ofertele pot fi supuse unor modificari, extinderi sau anulari fara un anunt prealabil si pot fi valabile doar in anumite tari.