IBM a anuntat astazi finalizarea achizitiei Emptoris Inc. Achizitia extinde ofertele IBM analytics bazate pe mediul cloud care ofera informatii despre procesul de aprovizionare,  conducand la imbunatatirea administrarii inventarului si la eficientizarea costurilor.

Solutiile Emptoris ofera informatii suplimentare despre operatiile  corespunzatoare proceselor de aprovizionare si achizitie prin intermediul solutiilor de administrare a cheltuielilor, a furnizorilor si a contractelor pentru Smarter Commerce. Initiativa Smarter Commerce ajuta organizatiile ce incearca sa indeplineasca cerintele in continua schimbare ale pietei. Amplificarea gradului de  conectivitate si viteza in mediul online impreuna cu explozia informationala si accesul fara precedent la informatii remodeleaza sistemele de comert interconectate la nivel global. Aceasta piata digitala noua determina companiile sa raspunda rapid la cerintele clientului prin automatizarea proceselor de cumparare, marketing, vanzare si servicii.

Cu aceasta achizitie, IBM isi consolideaza capabilitatile Smarter Commerce referitoare la procesul de achizitie si  le extinde catre o noua linie de conducere  administrativa –  directori de achizitii . Profesionistii din domeniul achizitiilor necesita solutii imbunatatite de administrare a furnizorilor, de analiza a cheltuielilor si de administrare a contractelor pentru a reduce costurile si riscurile de achizitie. Emptoris este lider in furnizarea acestor beneficii prin automatizarea procesului de selectie a furnizorilor, de negociere, de administrare si de conformitate.

Solutiile Emptoris completeaza o serie de oferte IBM. Aceste solutii suplimenteaza integrarea B2B deja existenta si capabilitatile de administrare a procesului de aprovizionare dezvoltate de IBM prin intermediul achizitionarii Sterling Commerce in 2010. Ele completeaza  de asemenea capabilitatile IBM Supply Chain Management (SCM) Business Process Outsourcing (BPO), o oferta de servicii disponibila clientilor prin intermediul IBM Global Process Services (GPS). Tehnologia Emptoris impreuna cu capabilitatile IBM GPS BPO ajuta la accelerarea reducerii costurilor si  obtinerea de beneficii.

Prin finalizarea acestei achizitii, aproximativ 725 de angajati Emptoris se vor alatura departamentului IBM Software, ceea ce reprezinta un aspect esential pentru  dezvoltarea si profitabilitatea companiei.

Pentru informatii suplimentare despre IBM Smarter Commerce, va rugam accesati:

http://www.ibm.com/smarterplanet/us/en/smarter_commerce/overview/.