IBM a anunţat că a finalizat procesul de achiziţie al companiei Trusteer Ltd., un provider de top ce oferă servicii software care ajută companiile să se protejeze împotriva fraudelor şi ameninţărilor de securitate. Pe data de 15 august, IBM a anunţat că a încheiat o înţelegere definitivă pentru achizţia Trusteer. Termenii financiari nu au fost prezentaţi.

„Achiziţia Trusteer se bazează pe cei peste 40 de ani de contribuţie ai companiei IBM privind spaţiul de securitate”, a declarat Brendan Hanningan, General Manager, IBM Security Systems. „Trusteer va extinde capabilităţile de securitate a datelor în mediile cloud, mobile şi în spaţiul de securitate al terminalelor. Această achizţie ne ajută să oferim clienţilor o reţea complexă şi soluţii endpoint împotriva atacurilor.”

IBM a anunţat în data de 15 August ca va forma un laborator de software pentru securitate cibernetică în Israel care va reuni peste 200 de cercetători şi dezvoltatori IBM şi Trusteer. Scopul acestuia este securitatea dispozitivelor mobile şi a aplicaţiilor, protecţie avansată împotriva atacurilor, malware, fraudelor şi infracţiunilor financiare. Acest laborator este o îmbunătăţire a facilităţilor de cercetare şi dezvoltare din Israel.

„Această achiziţie este încă o dovadă a seriozităţii IBM faţă de furnizarea către clienţi a capabilităţilor inteligente de securitate pentru a-i ajuta să-şi protejeze organizaţiile într-un mediu care prezintă tot mai multe ameninţări”, a declarat John Johnson, Global Security Strategist, John Deere. „Ca parte a IBM, capabilităţile Trusteer de depistare a fraudelor, împreună cu crearea laboratorului de software de securitate cibernetică, vor permite avansarea în operaţiunile de protecţie împotriva fraudelor şi malware.”

Printre capabilităţile noi ale portofoliului IBM oferite de Trusteer:

Protecţie complexă împotriva fraudelor şi Advanced Persistent Threat (APT)

Protecţia oferită de Trusteer în ceea ce priveşte securitatea cibernetică este scalabilă pentru a proteja zecile de milioane de terminale, inclusiv smartphone-uri şi tablete. Malware-ul şi activitatea frauduloasă pot fi identificate şi înlăturate utilizând soluţii Trusteer.

Securitate ca serviciu distribuită prin mediile cloud

Soluţiile de securitate oferite prin cloud de către Trusteer vor completa un portofoliu de peste 100 de soluţii Software as a Service (SaaS) oferite de IBM. Deoarece software-ul Trusteer poate fi livrat prin cloud, organizaţiile pot primi rapoarte exacte, în timp real despre activităţile maliţioase şi despre cele mai recente ameninţări, protejând mai eficient datele împotriva fraudelor şi a compromiterii.

Ajutor privind securizarea tranzacţiilor mobile

Trusteer poate oferi prevenţie prin detectarea dispozitivului compromis, prin sisteme complexe de citire a amprentei şi o bază de date globală a infractorilor.