IBM a anunţat astăzi că în conformitate cu studiul Gartner asupra sectorului middleware, IBM a fost desemnat din nou lider pe piaţa soluţiilor software middleware. Clasamentul a fost realizat în baza veniturilor totale inregistrate in 2011 şi marchează cel de-al unsprezecelea an consecutiv în care IBM este lider.

Conform studiului, IBM a fost principalul furnizor software înregistrând o cotă de piaţă de 32,1%, procent aproape dublu faţă de cel mai apropiat competitor. Conform Gartner, IBM a înregistrat o creştere de 12,4% în 2011, mai mare decât nivelul de crestere al întregii pieţe. Piaţa globală de aplicaţii de infrastructură şi software middleware a crescut cu 9,9% până la valoarea de 19,4 miliarde de dolari, conform Gartner.

Conform studiului Gartner, IBM ocupă poziţia de lider pe pieţe importante, înregistrând creşteri mai mari decât întreaga piaţă IT.

De exemplu, segmentul Business Process Management Suite (BPMS) a crescut la valoarea de 11,2% în 2011, conform Gartner. IBM a fost principalul furnizor de aplicaţii software BPMS înregistrând o cotă de piaţă de 27,1%; de trei ori mai mare decât cel mai apropiat competitor. Aplicaţiile software BPMS permit companiilor să dezvolte şi să implementeze procese ce ajută companiile să fie mai agile şi să se dezvolte.

Gartner menţionează că IBM continuă să ocupe poziţia de lider în alte segmente importante printre care se numără Enterprise Service Bus Suites, piaţa Message Oriented Middleware, piaţa Transaction Processing Monitor şi piaţa Aplicaţiilor de Integrare. De asemenea, Gartner a raportat că IBM a înregistrat o creştere de două cifre pentru segmentele Portal Products şi User Interaction. Poziţia de lider în segmentul middleware a reprezentat unul dintre factorii cheie de crestere ai companiei.

„Considerăm că cel mai recent studiu Gartner reflectă interesul continuu acordat de IBM pentru segmentul business integration middleware”, a precizat Marie Wieck, Manager General, IBM Application and Middleware. „IBM integrează şi accelerează în mod continuu capabilităţile oferite astfel încât clienţii se pot extinde în segmente importante de dezvoltare precum BPM, business analytics, securitate, dispozitive mobile şi cloud computing. Creşterea cotei de piaţă reprezintă succesul acestei strategii”.

De asemenea, IBM a fost desemnat lider pe piaţa de dezvoltare a aplicaţiilor software, înregistrând o cotă de piaţă de 24%, conform studiului. Gartner a raportat că IBM continuă să ocupe poziţia de lider în segmente de crestere importante precum Distributed Software Change & Configuration Management, Requirements Elicitation and Management, Design and Java Platform AD Tools, şi a înregistrat o creştere cu 25% pe piaţa soluţiilor Security Testing (DAST & SAST).