IBM a lansat astăzi un nou cloud marketplace care reunește portofoliul vast de capabilități cloud IBM și servicii third party într-o manieră care oferă o experiență simplificată pentru trei grupuri țintă din mediul enterprise – dezvoltatori, manageri IT și lideri de afaceri – pentru a învăța, încerca și achiziționa software și servicii oferite de IBM și de ecosistemul global de parteneri.

Lansarea IBM Cloud marketplace reprezintă următorul pas important în ceea ce privește leadership-ul IBM. Această destinație online unică va servi ca o cale de acces digitală pentru inovarea cloud, reunind capabilitățile-ca-serviciu și aplicațiile enterprise.

Piața oferă o poartă de acces pentru ecosistemul  extins de parteneri IBM de la nivel global pentru a accesa oportunitățile pieței de cloud aflate în creștere – însumând în prezent 250 miliarde de dolari. Astfel, este oferit acces instant la capitalul intelectual al IBM, la o arie de servicii și capabilități software, precum și acces la rețeaua vastă de clienți IBM. Pentru parteneri, IBM cloud marketplace oferă o rută globală companiilor către noi oportunități pentru a colabora cu partenerii din ecosistem, cu scopul de a genera noi surse de venit, susținând inovarea cloud.

Această piață va reprezenta un hub de inovare cloud, unde tehnologia se îmbină cu business-ul, cu sute de servicii cloud ale IBM, parteneri și un ecosistem third party. Clienții pot accesa o suită completă de IBM-as-a-Service cu 100 de aplicații SaaS,  platforma-ca-serviciu IBM Bluemix cu servicii configurabile, infrastructura-ca-serviciu SoftLayer și servicii cloud third party..

Noutățile prezentate astăzi reprezintă un pas important în demersul continuu al IBM pentru construirea celui mai cuprinzător portofoliu cloud enterprise. Anul acesta, IBM a anunțat:

  • O investiție de 1.2 miliarde de dolari pentru extinderea infrastructurii cloud SoftLayer;
  • O investiție de 1 miliard de dolari pentru dezvoltarea cloud prin intermediul lansării platformei-ca-serviciu Bluemix;
  • O investiție de 1 miliard  de dolari pentru lansarea Watson Group;
  • Achizițiile Aspera și Cloudant – totalul achizițiilor pentru portofoliul cloud: 17 companii, investiții de 7 miliarde de dolari începând cu 2010.

“Din ce în ce mai mulți utilizatori cloud din domeniile de business, IT și dezvoltare enterprise necesită acces simplificat la un set cuprinzător de servicii pentru a aborda noile modele de business și schimbările de pe piață”, a declarat Robert LeBlanc, Senior Vice President, IBM Software & Cloud Solutions. “IBM Cloud marketPlace oferă Big Data, Analytics, mobile, social, comerț, integrare – puterea deplină a ecosistemului IBM – clienților pentru a furniza rapid servicii inovatoare pentru constituenții lor”.

Construirea celui mai bun ecosistem pentru furnizorii de servicii cloud

IBM Cloud marketplace oferă un mediu ideal pentru partenerii de afaceri și furnizorii independenți de software pentru a monetiza soluțiile ca servicii cloud pentru companie. O serie de parteneri IBM – SendGrid, Zend, Redis Labs, Sonian, Flow Search Corp, Depp DB, M2Mi și Ustream – au prezentat o gamă largă de servicii cloud pentru Piața IBM de clienți enterprise.

“IBM a reunit o suită completă de servicii și software enterprise cloud, simplificând soluțiile pentru a eficientiza integrarea și consumul de resurse – indiferent dacă e vorba de un dezvoltator enterprise sau de un business executive”, a declarat Andi Gutmans, co-fondator & CEO Zend. “Vom susține furnizarea rapidă a aplicațiilor noastre prin intermediul IBM Cloud marketplace, lucru care va permite milioanelor de dezvoltatori web și mobile, precum și numeroaselor aplicații PHP, să fie utilizate împreună cu serviciile enterprise și nivelurile de servicii IBM Cloud”.

“Cele mai multe piețe cloud sunt conectate în strânsă legătură cu o ofertă de produse specifice. Daca nu utilizați un serviciu special pentru care piața a fost proiectată – chiar dacă sunteți un client al altor produse ale aceleiași companii – piața nu va fi relevantă”, a precizat Jim Franklin, CEO SendGrid. ” Dar IBM Cloud marketplace va fi disponibilă pentru clienții IBM și ai altor companii. Fie că utilizați BlueMix, SoftLayer sau alt produs al companiei, Piața IBM va fi acolo pentru a vă ajuta. Ca furnizor, accesul la întregul portofoliu de clienți IBM dintr-un singur punct reprezintă un lucru foarte interesant”.

Cum functioneaza IBM Cloud marketplace

Clienții pot descoperi, testa și experimenta sute de servicii cloud online open, scalabile și sigure ale IBM și ale partenerilor. Conținutul este furnizat dinamic prin intermediul paginilor de servicii care oferă acces facil și intuitiv pentru cei interesați de diferitele categorii – start-up-uri, mobile, gaming. De exemplu, echipa enterprise DevOps necesita o modalitate mai simplă de a dezvolta noi tehnologii pentru a răspunde rapid nevoilor de business aflate în schimbare. Până acum, aceștia ar fi utilizat Internetul pentru a putea crea o soluție viabilă. În prezent, aceștia pot consolida evaluarea, achiziționarea și implementarea aplicațiilor third-party din piața de cloud sau direct de la IBM.

Componentele principale ale IBM Cloud marketplace:

  • Pentru profesioniștii din domeniul business

Profesioniștii din domeniul business din cadrul unei organizații necesită un mod rapid și ușor pentru identificarea aplicațiilor user-friendly sigure și scalabile. IBM Cloud marketplace pentru afaceri va servi ca un punct de reper pentru organizațiile și profesioniștii din domeniul IT. Astfel, vor putea învăța, implementa și utiliza peste 100 de aplicații SaaS – Marketing, Achiziții, Vânzări & Comerț, Supply Chain, Servicii clienți, Finanțe, Legal și City Managers.

  • Pentru Dezvoltatori

IBM Cloud marketplace – Dev oferă un mediu de dezvoltare integrat, ușor de utilizat, bazat pe cloud unde dezvoltatorii individuali, organizațiile de dezvoltare și echipele enterprise de dezvoltare pot proiecta aplicații rapid și facil prin intermediul serviciilor de top și a interfețelor de protocol a aplicațiilor (API). Aceste aplicații pot fi integrate rapid și sigur în mediile cloud hibride on și off premise. Acesta este construit în mod unic pe un mediu deschis, astfel încât dezvoltatorii să poată opta pentru orice sursă deschisă sau instrumente third-party, integrând aplicațiile necesare. Având la bază o investiție IBM de 1 miliard de dolari în BlueMix (platformă-ca-serviciu open), IBM anunță astăzi extinderea acestui serviciu. Totodată, IBM a anunțat expansiunea Bluemix cu 30 de servicii cloud, oferind servicii big data, analytics, mobile, devops și soluții de securitate pentru dezvoltatori.

  • Pentru Departamentele IT

Managerii IT necesită o infrastructură pe care o pot configura și controla cu scopul de a putea selecta propria suită de servicii, hardware și software, precum și tehnologie scalabilă și fiabilă ușor de accesat și implementat. Cloud marketplace – Ops oferă un set de servicii cloud având la bază tehnologia SoftLayer care ajută clienții să implementeze servicii cloud și să susțină afaceri performante la scară enterprise. SoftLayer oferă posibilitatea clienților să opteze pentru un mediu cloud și pentru o locație optimă, elemente care se potrivesc bine cu nevoile de business, oferind vizibilitatea și transparența datelor. Serviciile includ Big Data, Disaster Recovery, medii hibride, Managed Security Services, medii cloud pentru companii mici și mijlocii.

De exemplu, managerii IT vor putea accesa de două ori mai multe oferte IaaS din cadrul portofoliului Big Data & Analytics al IBM în Cloud marketplace. InfoSphere Streams vor permite organizațiilor să analizeze și sa partajeze datele pentru a obține decizii de management în timp real, InfoSphere BigInsights facilitând utilizarea Hadoop pentru dezvoltatorii de aplicații securizate big data. Astfel, IBM oferă 15 noi oferte din portofoliul Big Data & Analytics, Watson Foundations pentru utilizatorii din Cloud marketplace. Capabilitățile IBM Enterprise Content vor fi disponibile pentru a ajuta knowledge workers să se implice în mod activ pentru gestionarea conținutului cloud.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați: www.ibm.com/press/ibmimpact2014.