Compania IBM a anunţat că IDC a desemnat-o ca lider în cel mai recent raport publicat: IDC MarketScape on cloud professional services.

IBM a fost recunoscuta în categoria „liderilor” datorită capabilităţilor sale actuale, incluzând feedback-ul clienţilor din care reiese faptul că resursele de top ale IBM furnizează perspective şi competenţe funcţionale, perspective şi competenţe din industrie, directionand resursele la nivel mondial.

În plus, strategia de viitor a IBM în ceea ce priveşte serviciile profesionale de cloud a avut un rol semnificativ în ceea ce priveşte poziţionarea companiei ca lider.

Cloud computing-ul este unul dintre domeniile de top ale IBM în ceea ce priveşte creşterea. Începând cu anul 2007, IBM a investit 6 miliarde de dolari în peste 12 achiziţii. Cea mai recentă dintre acestea este achiziţia companiei SoftLayer care are ca scop extinderea capabilităţilor de cloud şi ajutor pentru clienţi prin intermediul unei platforme de cloud enterprise.

Pe baza analizelor IDC şi a percepţiei cumpărătorului, poziţia de lider a IBM a fost asigurată de următoarele atribute cheie:

– IBM are un portofoliu extins de capabilităţi cloud ce include peste 100 de soluţii, 10 Global Delivery Centers şi o reţea de cloud care cuprinde 5 continente. Portofoliul extins de cloud al IBM include consultanţă, aplicaţii, platforme şi servicii de infrastructură.

– IBM are preste 5000 angajamente de cloud privat şi a ajutat mii de clienţi să implementeze modele de cloud. Compania gestionează 5.5 milioane de tranzacţii în cloud zilnic. IBM a ajutat clienţi din peste 18 domenii industriale să construiască propriile sisteme de cloud sau să utilizeze în siguranţă serviciile de cloud ale IBM.

– IBM îmbină în mod unic consultanţa de business, înţelegerea aspectelor şi a proceselor industriale, precum şi un portofoliu extins de soluţii cloud, ce include software şi hardware propriu şi inovaţii ale IBM Research.