IBM a anuntat realizarea primului portofoliu inteligent de servicii de securitate din industrie pentru a proteja oamenii, datele si aplicatiile in mediul cloud. Dezvoltat pe baza investitiilor IBM in software si servicii pentru cloud, security si analytics, noile oferte sunt concepute astfel incat sa protejeze cele mai importante date si aplicatii ale unei companii utilizand solutii avansate de analytics in cadrul platformelor cloud fie ele interne, publice sau private si a dispozitivelor mobile – cunoscute in mod colectiv ca fiind un model hibrid de platforma cloud.

Aceasta adoptare rapida a platformelor cloud este in plina desfasurare in timp ce companiile inca se confrunta cu dificultati in consolidarea sistemelor IT deja existente impotriva hackerilor care au devenit din ce in ce mai sofisticati si mai greu de detectat. In prezent, 75% din bresele de securitate pot dura zile, saptamani sau chiar luni pana cand se identifica, astfel crescand semnificativ daunele create de hackeri.

“Clientii isi transfera volume importante de lucru in mediul cloud si se asteapta ca gradul de securitate al datelor, sa fie transferat si el”, declara Brendan Hannigan, General Manager, IBM Security Systems. Am pivotat intregul portofoliu de solutii de securitate in mediul cloud pentru a le oferi clientilor posibilitatea de a restrictiona accesul utilizator, de a avea control asupra datelor si de a  mentine vizibilitatea.

Conceput sa fie folosit de catre diferiti utilizatori, fie ca vorbim de dezvoltatori  sau de executivi din linia de business, portofoliul mai include solutii inteligente de analytics si de securitate pentru servicii din mediul cloud public precum IBM SoftLayer. In plus, oferta include platforma IBM Managed Security Services, care poate ajuta la securizarea platformei cloud pentru clientii IBM dar la fel de bine si pentru clientii altor companii precum Amazon Web Services si Salesforces.com.

Clientii pot profita de informatiile provenite din cele peste 20 de miliarde de evenimente de securitate pe care echipa IBM Managed Security Services le monitorizeaza in peste 130 de tari. Avand aceste perspective, pot identifica amenintarile in timp real si in mod proactiv sa-si protejeze companiile de atacurile sofisticate lansate pe toate fronturile.

Noul portofoliu IBM, Dynamic Cloud Security adreseaza lacunele de securitate care pot exista intre aplicatiile on-premise din mediul cloud, software-as-a-service(SaaS) si mobile. Portofoliul este axat pe autentificarea accesului, controlul datelor, imbunatatirea vizibilitatii si optimizarea operatiunilor de securitate pentru mediul cloud. Dezvoltat pe parcursul anului trecut de catre 200 de ingineri, noile instrumente pot fi implementate in mediul cloud sau on-premise, fiind adaptate la mediile IT hibride  pe care clientii le administreaza.

Vizibilitate in intreg mediul cloud

Avand in vedere ca organizatiile utilizeaza serviciile platformei publice cloud din ce in ce mai des, trebuie sa aiba posibilitatea de a analiza intr-un mod dinamic starea de securitate a utilizatorilor, a aplicatiilor, a retelei, a dispozitivelor mobile si a altor calitati din cadrul  companiei, inclusiv si pe cloud. Noul portofoliu IBM Dynamic Cloud Security extinde platforma  IBM QRadar –  cea mai de top platforma  de analiza a securitatii  din cadrul industriei – pana la platforma cloud IBM SoftLayer si catre alte servicii de platforme cloud publice, precum Amazon Web Services.

Conectarea utilizatorilor la mediul cloud printr-un mod mai sigur

Cateva oferte noi din cadrul portofoliului IBM Dynamic Cloud Security ajuta la securizarea accesului utilizatorului la serviciile din mediul cloud, in timp ce organizatiile isi extind centrele de date catre mediile platformelor cloud publice. Pot centraliza aprobarea de privilegii corecte utilizatorilor si ofera o siguranta in plus in jurul acelor utilizatori care au acces la informatii delicate. Aceste oferte  pot monitoriza si contabiliza accesul la aplicatii cu un nivel necesar de control al autenticitatii, incluzand autentificarea multi-factor.

Restrictionarea datelor in mediul cloud

Prin intermediul portofoliului IBM Dynamic Cloud Security, companiile pot lansa in mod proactiv instrumente pentru a descoperi, clasifica si aborda informatii delicate stocate in arhive gazduite in mediul cloud, inclusiv monitorizarea activitatii atat pentru informatii structurate cat si petru informatii nestructurate. Profitand de acelasi tip de instrumente de monitorizare a activitatii  datelor folosite in centrele de date private, echipele pot monitoriza activitatea din mediu cloud si pot creea revizii centralizate pentru sursele informatiilor lansate in mediul cloud.

Optimizarea operatiunilor de securitate pentru mediul cloud

IBM Intelligent Threat Protection Cloud este o platforma de servicii de administrare care monitorizeaza mediul cloud. Precum sursele de informatii isi maresc numarul, iar companiile si infrstructurile devin din ce in ce mai raspandite, aceste analize ofera perspective in timp real asupra a ceea ce se intampla in mediul cloud, facilitand detectarea imediata si raspuns imediat in cazul intruziunii in reteaua unui client. Aceasta noua platforma poate imbunatati timpul de raspuns la amenintari si sa ofere siguranta pentru aceste volume mari de lucru din mediul cloud pentru orice companie. Aceste servicii pot fi accesate de oriunde, la orice ora si sunt dezvoltate pentru o varietate de medii IT.

IBM Global Financing poate de asemenea asigura optiuni de finantare pentru portofoliul IBM Dynamic Cloud Security pentru a minimiza avansul investitiilor si de a economisi bani pentru alte initiative strategice. Cu peste 2 ani de crestere economica a veniturilor din solutiile de securitate, IBM reiese ca este cel mai mare furnizor de management al securitatii companiilor din lume. Aceasta pozitie de lider in industrie este rezultatul unui angajament neintrerupt care include o duzina de achizitii efectuate in ultima decada, peste 2 miliarde de dolari in cercetare dedicate securitatii si dezvoltarii si peste 3000 de brevete care au legatura cu securitatea. Noile solutii de securitate continua angajamentul IBM catre platforma cloud. Pana in prezent IBM a investit 1.2 miliarde de dolari pentru a extinde reteaua globala in domeniul cloud,  la 40 de centre de date in fiecare piata de desfacere majora, de asemenea inca 7 miliarde de dolari in achizitii cheie in domeniul cloud incluzand achizitia de 2 miliarde de dolari a platformei SoftLayer.

Mutarea catre platforma cloud hibrida

Firma de analiza in IT Gartner raporteaza faptul ca aproape jumatate dintre companiile mari vor lansa platforme cloud hibride pana la sfarsitul anului 2017. Pe masura ce aceasta adoptare de solutii cloud continua, tot mai multe companii aleg IBM. Synergy Research raporteaza ca IBM este cel mai mare furnizor de platforme cloud hibride.