IBM a anunţat recent îmbunătăţiri ale produselor din portofoliul de sisteme, concepute pentru a ajuta organizaţiile să adopte tehnologii de cloud computing, în timp ce proiectează medii definite de software – Software Defined Environments (SDE).

Îmbunătăţirile aduse liniei de produse IBM Smarter Storage – care conţine tehnologie Flash, sisteme pe disc şi bandă – oferă clienţilor acces rapid la informaţii critice pentru afaceri şi informatii cheie Big Data. Noile soluţii High Performance Computing aduc capabilităţi HPC serverelor de masă pentru a ajuta clienţii să gestioneze mai rapid şi eficient volumele mari de date.

Noile capabilităţi ale familiei de sisteme expert integrate IBM PureSystems sunt concepute pentru a ajuta clienţii să reducă riscurile de securitate cu care se confruntă atunci când implementează soluţii de cloud, precum şi atunci când recuperează date după diferite dezastre. O nouă soluţie mobilă care are la bază serverul IBM Worklight, atât pentru Power cât şi pentru x86, a fost creată să accelereze accesul clienţilor la milioane de utilizatori de tehnologie mobilă, realizând un timp de implementare al aplicaţiilor de aproximativ 30 de minute.

„Tehnologiile cloud computing şi Big Data analytics joacă un rol cheie în sprijinirea organizaţiilor privind reducerea costurilor de exploatare, îmbunătăţirea eficienţei şi maximizarea productivităţii”, a declarat Tom Rosamilia, senior vice president, IBM Systems & Technology Group. „Totodată, acestea permit un acces mai extins şi mai rapid la informatiile relevante pentru afaceri, care transformă fundamental modul în care organizaţiile publice şi private interacţionează cu clientii, învaţă de la acestia si colaborează cu ei.”

Smarter Storage pentru noua eră a sistemelor de calcul

În plus faţă de prezentarea familiei de sisteme Flash IBM FlashSystem, compania a anunţat noi îmbunătăţiri în cadrul portofoliului de soluţii de stocare, care vor ajuta mai mulţi clienţi să obţină acces rapid şi continuu la informaţii critice de business. De exemplu, IBM a adăugat suport de 4 TB pentru unităţile de stocare avansată Storwise V7000 şi XIV, pentru a mări cu 33% capacitatea de stocare în acelaşi spaţiu şi noi capabilităţi pentru XIV care permit clienţilor să trimită volume mari de date între sistemele de cloud fără a afecta performanţele.

IBM a îmbunătăţit şi tehnologia Easy Tier care mută automat datele în cel mai performant sistem de stocare pentru a obţine performanţe mai bune şi eficienţă sporită. Noua funcţie Easy Tier ajută la creşterea performanţei prin tratarea cu prioritate a celor mai importante şi utilizate date cu ajutorul EXP30 Ultra SSD I/O Drawer de pe IBM Power Systems. Atunci când aceste servere sunt utilizate împreună cu sistemul de stocare IBM DS8870 Storage System, noile capabilităţi ale Easy Tier Server pot ajuta să stimuleze performanţa de stocare de până la cinci ori.

Alte noutăţi ale liniei de stocare:

  • IBM Linear Tape File System Enterprise Edition are la bază LTFS Library Edition şi permite clienţilor să utilizeze banda de stocare ca un nivel separat şi îmbunătăţit de management şi de acces. Sistemul este o soluţie rentabilă şi uşor de implementat, ideală pentru aplicaţiile Web 2.0. Este integrată cu sistemul de fişiere IBM GPFS şi poate ajuta la reducerea costurilor de arhivare şi stocare cu până la 90%. (1)

 

  • Seria IBM FlashSystem a fost lansată recent. Anunţată în aprilie, seria de sisteme Flash a fost îmbunătăţită pentru a livra servicii mai ieftine cu  1/10  per tranzacţie utlizând doar 4% energie şi 2% spaţiu pe disc, comparativ cu discul hibrid şi sistemele flash.

Tivoli Storage Manager Dashboard vizualizează mii de surse de date

Centrul de Operaţiuni Tivoli Storage Manager al IBM (TSM) oferă un tablou de control nou şi intuitiv care permite clienţilor să gestioneze mai multe backup-uri cu complexitate redusă. Starea mediilor de protecţie a datelor poate fi evaluată dintr-o privire, combinând mii de puncte de date într-un tablou de control intuitiv. Având la bază sistemele de analiza, automatizarea fluxului de lucru şi o vizualizare avansată, noul software oferă scalabilitate cu back-up îmbunătăţit şi capabilităţi de recuperare care gestionează sute de backupuri din multiple surse. De asemenea, acesta are abilitatea să monitorizeze sisteme care au un browser activ. În plus, pentru a ajuta la identificarea şi rezolvarea problemelor de backup mult mai rapid, o vizualizare centralizată a problemelor de back-up poate fi activată pe serverele TSM. Informaţia esenţială a datelor este tratată cu importanţă, fiind eliminaţi paşii de diagnosticare. Prin afişarea alertelor contextual, utilizatorii pot înţelege mai bine impactul asupra nivelului de servicii şi pierderea datelor.

IBM Power Systems pentru industrie

IBM a lansat nouă oferte Power Systems, fiecare dintre ele oferind capabilităţi avansate de Big Data analytics şi cloud computing.

Cinci pachete de soluţii pentru industria de asistenţă medicală şi pentru cea de retail reprezintă cea mai recentă ofertă dintr-o serie de soluţii cheie care combină IBM Power Systems cu software specializat pentru a îndeplini cerinţele big data şi analytics ale fiecărei industrii în parte. Pentru domeniul industriei medicale, noile soluţii sunt concepute să îmbunătăţească îngrijirea pacientilor şi experienţa oferita acestora, pentru a reduce şi maximiza utilizarea resurselor; soluţia destinată industriei de retail este orientată pentru a ajuta retailerii să ofere clienţilor experienţe pentru cumpărături personalizate.

Trei soluţii suplimentare oferă organizaţiilor din orice sector industrial capabilităţi de calcul avansate, inclusiv analiză predictivă, tehnici de notare şi optimizare, precum şi oferte „pay-per-use” care corespund modelelor de business sau infrastructurilor de cloud private. Construit pe baza platformei open choice Power System, ambele soluţii gestionează sistemele de operare Linux, AIX şi IBM i.

Pentru a comemora cea de a 25-a aniversare a sistemului de operare IBM i, IBM a introdus „IBM i 25th Anniversary Edition”. Disponibil atât pentru serverele Power 720 cât şi pentru Power 740, această soluţie specială include licenţă gratuită pentru IBM i 7.1 şi trei vouchere pentru servicii.

Noi soluţii de calcul „Application-Ready”

Noile soluţii computing entry-level anunţate integrează platforma de software cloud computing a companiei în cadrul IBM Power Systems, Flex Systems, System x, iDataPlex şi IBM Storage Systems. IBM Application Ready Solutions sunt adresate provocărilor clienţilor care se confruntă cu creşterea big data, volume de date intensive şi cloud computing. Soluţiile Application Ready, concepute pentru industria auto, aerospaţială, petrol şi gaze, precum şi pentru ştiinţa vieţii sunt realizate de către experţii IBM şi partenerii companiei. Acestea sunt concepute pentru a fi implementate rapid.

Soluţiile vin pre-integrate cu software-ul de management al sarcinii de lucru pentru Platform Computing, pentru serverele IBM Flex Systems sau IBM System x, IBM System Storage sau pentru aplicaţiile de top din industrie. Ca rezultat, clienţii entry-level şi cei midrange pot implementa şi gestiona mai uşor clusterele de înaltă perfomanţă, grilele şi pot vizualiza sisteme 3D de cloud.

PureFlex, Cloud şi Big Data

Ca parte a anunţului, IBM oferă noi soluţii pentru cloud, mobile, social şi analytics care vor construi impactul global al PureSystems. De la introducerea pe piaţă de acum un an, peste 4.000 de sisteme PureSystems au fost livrate organizaţiilor din peste 90 de ţări, cu implementare largă în pieţele cheie aflate în dezvoltare. Sistemele au fost comercializate şi cu ajutorul Managed Service Providers (MSPs) care construiesc data center-uri – pe baza PureFlex.

Noile oferte includ:

  • IBM PureFlex solution pentru backup şi recuperare în cloud – Această soluţie include modele specializate bazate pe Tivoli Storage Manager, Microsoft Hyper-V şi SAP Business Suite, pentru a putea reduce riscurile de securitate cu care se confruntă clienţii când implementează soluţii de cloud. În cazul unui dezastru al mediului de stocare, datele pot fi restaurate la starea de funcţionare în câteva minute, cele mai multe din aplicaţii putând fi active în câteva minute.
  • IBM Mobile Application Platform Model – O soluţie mobilă care are la bază serverul IBM Worklight construit pe PureSystems – Power şi x86. Această soluţie poate accelera accesul clienţilor la milioane de utilizatori mobili permiţând noilor soluţii mobile să fie implementate în mai puţin de 30-40 de minute.
  • IBM Connections Pattern va permite clienţilor să implementeze platforma lor social business pe IBM PureSystems.

Systems Networking

De asemenea, IBM a anunţat lansarea IBM SAN96B-5 96-port, un switch 16Gbps Gen Fibre Channel Storage Area Networking (FC SAN) cu tehnologie Fabric Vision. Noile switchuri permit perspective pentru business mai rapide prin dublarea datelor transferate – în comparaţie cu generaţia precedentă SAN. Cu ajutorul noilor switchuri, clienţii pot maximiza up-time-ul, performanţa datelor şi pot unifica managementul SAN prin intermediul tehnologiei Fabric Vision care permite diagnosticare, monitorizare şi management.