Auto .ro a dezvoltat plata rovinietei prin SMS, in completarea serviciului de plata a rovinietei prin card bancar. Soferii pot sa achizitioneze si sa primeasca rovinieta instantaneu, prin intermediul aplicatiei Auto.ro .

Prin intermediul sectiunii Rovinieta din cadrul aplicatiei gratuite de mobil Auto.ro, soferii pot pleca linistiti la drum, deoarece au posibilitatea sa achizitioneze toate tipurile de roviniete existente prin intermediul cardului bancar, precum si rovinietele pentru 7 zile, prin plata cu SMS.

Astfel, soferii au posibilitatea sa comande rovinieta rapid si usor, alegandu-si tipul rovinietei si modalitatea de plata preferata. Contravaloarea rovinietei se achita direct din telefon, facand economie de timp si evitand situatiile unor eventuale amenzi, respectiv retinerea certificatului de inmatriculare al vehiculului utilizat fara rovinieta valabila, proiect aflat in propunerea guvernantilor.

Aplicatia este extrem de utila mai ales in situatia in care soferii se afla deja la drum si nu au rovinieta platita, achizitia acesteia fiind virtual instantanee; se primeste instantaneu prin SMS si prin e-mail in cazul platii prin card bancar.

Aplicatia Auto.ro este gratuita si are 180.000 de descarcari, aflandu-se atat in topul preferintelor soferilor cu iOS, inregistrand 70.000 descarcari in Apple Store, cat si pe Android, inregistrand 110.000 descarcari in Google Play. Este recunoscuta si de specialisti atat prin nivelul de popularitate la care a ajuns, cat si prin distinctiile obtinute la competitiile de mobile din Romania: premiul 1 “Best use of location services” in cadrul Mobilio Awards 2013 si locul 2 la “Utilities” in cadrul Mobile Conference 2013.